2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Jávor tudni akarja, mit követtek el Tiborczék

Hír TV

2018. január 17., szerda 16:16, frissítve: szerda 17:42

Közérdekűadat-igényléssel fordult a kancelláriaminiszterhez és a legfőbb ügyészhez Jávor Benedek az Elios-ügyben. A Párbeszéd EP-képviselője Lázár Jánostól és Polt Pétertől azt kérte: hozzák nyilvánosságra, hogy pontosan milyen szabálytalanságokat talált az unió csalás elleni hivatala Tiborcz István korábbi cégénél. Az OLAF-jelentés az Elios 2011 és 2015 között elnyert uniós közbeszerzéseit vizsgálta, és azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy kérje vissza a projektekre elköltött 12 milliárd forintot.

„Ez a közérdek legalább annyira indokolt, mint a 4-es metró ügyében, ugyanúgy indokolt az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatala. Erre eddig nem került sor, ezért most hivatalos adatkéréssel fordultam részben a legfőbb ügyészhez, részben a Miniszterelnökséghez, hogy küldjék el részemre az OLAF jelentését. Amennyiben megtagadják a dokumentum kiadását, bírósághoz fogok fordulni, és a bírósággal fogom kikényszeríteni, hogy a miniszterelnök családját érintő korrupciós ügyről a magyar nyilvánosság értesülést, tudomást szerezzen, és az összes erre vonatkozó információ a birtokába jusson” – fogalmazott a Párbeszéd EP-képviselője.

Közben a Jobbik felszólította Lázár Jánost, hogy tegyen feljelentést az Elios-ügyben. Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője szerint a kancelláriaminiszternek, aki az uniós pénzek elosztásáért is felel, ugyanúgy a Legfőbb Ügyészséghez kellene fordulnia Tiborcz István ügyeivel, mint ahogy ezt a 4-es metró ügyében is megtette.

„Úgy gondoljuk, hogy nem szabad kettős mércét ebben az országban kialakítani. Úgy gondoljuk, hogy mindenkire egyenlő jogok és törvények vonatkoznak, és teljesen mindegy, hogy melyik párthoz tartozik. Úgy gondoljuk, hogy hiába Orbán Viktor vejéről van szó, akkor is ugyanúgy törvényesen kell eljárni vele szemben, ki kell vizsgálni ezt az ügyet, és amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, akkor meg kell büntetni” – húzta alá Szilágyi György.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!