2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Holnaptól beköszönt az igazi tél

Hír TV

2017. november 29., szerda 17:10, frissítve: szerda 17:53

Az ország nagy részén esik a hó, a meteorológiai szolgálat csúszós utakra figyelmeztet.

Pest és Nógrád megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken tizenkét óra alatt 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat. Nagyobb havazásra a következő napokban lehet számítani, szerdára az Északi-középhegységben és a Dunántúlon, csütörtökre az egész ország területén havazást jósol a meteorológia.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. huszonnégy órás szolgálatban takarítja az utakat. A közútkezelő figyelmeztetése szerint mostantól már igazi télre kell számítani, szerdától vasárnapig jelentős mennyiségű hó eshet.

„Társaságunk szinte az ország egész területén az egyik legmagasabb, hármas téli készültségi fokozatot rendelte el. Mérnökségeinken keresztül tizenkét órás váltott műszakokban látják el feladataikat a szakemberek. A havazásban érintett területeken szükség szerint megelőzésképpen juttattunk ki síkosságmentesítő anyagokat. Országosan kedd óta egyébként 1150 tonna sót és 220 ezer liter kalcium-klorid-oldatot szórtak ki a gépeink a közutakra” – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

A közútkezelő adatai szerint a havazásban érintett területeken eddig nem volt fennakadás a közlekedésben. A társaság szóvivője mindenki arra figyelmeztet, hogy körültekintően vezessen, és cserélje télire az autója gumiját, ha eddig még nem tette meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!