2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Havasi Bertalan szerint nem időszerű kérdést intézni Orbán Viktorhoz

Hír TV

2018. április 3., kedd 15:45, frissítve: kedd 18:27

A sajtónyilvánosságot gondosan kerülő miniszterelnök baranyai kampánya még a körzet kormánypárti jelöltjét is meglepte. Nagy Csabának a napi átadási feladata eredetileg éppen egy szigetvári turisztikai fejlesztés virtuális alapkő letétele volt, de ezt a feladatot át kellett adnia, Szigetvár polgármesterének.

– A pályázat címéből egyértelműen látszik, hogy 2015-ös pályázatról van szó, most pedig 2018-at írunk. Az eredmény a fontos, hogy pozitív lett az elbírálás, és újra tud fejlődni városunk. Három éve, amióta polgármester vagyok 35 pályázatot írtunk, írattunk úgy, hogy mindig figyelembe vettük azokat az irányelveket, amiket a kormány sugallt az irányunkba –nyilatkozta Vass Péter, Szigetvár független polgármestere.

A kormánypárti jelölt irányelveit viszont maga Orbán Viktor sugallta, Nagy Csaba Harkányban és Vajszlón is a miniszterelnök mellett kampányolt

Az utóbbi helyszínen a kormányfő a közmunkaprogram folytatását ígérte.

– Közmunkásokkal találkoztunk, nagyra tartom az ő munkájukat, nagyra tartom az eltökéltségüket, nagyra tartom, hogy segély helyett úgy döntöttek, hogy inkább munkából tartják el magukat és a családjukat. Fontos és értékes munkát végeznek. A jövőben is számítunk a munkájukra, és ők is számíthatnak ránk. Mert Magyarországon a következő években is folytatni fogjuk a közmunka programot. Úgyhogy hálás vagyok nekik és sok erőt és jó egészséget kívánok Magyarország minden közmunkásának – fogalmazott Orbán Viktor.

A helyszínen egyébként újságírók hiányában az Együtt politikusa Berkecz Balázs próbálta meg szóra bírni a miniszterelnököt. A kellemetlen kérdéseken felbőszült Fidesz szimpatizánsok azonban lökdösték és telefonját is el akarták venni. A miniszterelnök szóvivője a történtekre csak annyit mondott: nem tartja időszerűnek a kérdéseket.

– Havasi úr, hadd kérdezzek. Normális az, hogy az ember eljön egy ilyen eseményre kérdezni, a fideszes aktivisták veréssel fenyegetik meg, és meg is cibálják?
– Képviselő úr…
– Na, de tényleg! Ez nálunk, Pécsett nem szokás!
– Jó munkát kívánok a kampányához!
– Köszönöm szépen! Nem tudom, Orbán úr fog-e válaszolni esetleg ezekre a maffiakapcsolatos kérdésekre. Tizenkétezer milliárd forint…
– Tényleg nincs, képviselő úr, ennél jobb dolga önnek a kampány kellős közepén?
– Én úgy gondolom, hogy szerintem ez érdekli a magyar választókat.
– Jó. Ebben nem egyezik a véleményünk, még egyszer sok sikert kívánok.
– Oké, önöknek is, köszönöm szépen, minden jót! 

A miniszterelnök, a sajtó előtt titkolt kampánykörútjának újabb állomására magával vitte Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízottat is, aki sajtóhírek szerint több mint 2,5 millió forintnyi reprezentatív költséggel nem számolt el, az általa elnökölt Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány pedig további 10 milliós hiányt halmozott fel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!