2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Hat nap alatt 32 millió forintot gyűjtött a Jobbik

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 09:39, frissítve: csütörtök 09:55

Eddig összesen 3716-an adományoztak a párnak.

A közösségi adományozási kampány hatodik napja is sikeres volt, hiszen szerda estig már 31,948 millió forint folyt be adományokból a Jobbik számlájára, amelyet összesen 3716 ember utalt el támogatásként – közölte Szabó Gábor pártigazgató.

A közösségi adományozási kampány Vona Gábor pártelnök múlt csütörtöki bejelentése nyomán indult, miután kiderült: a volt fideszes képviselő, Domokos László által vezetett  Állami Számvevőszék mintegy 331 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot tiltott pártfinanszírozásra hivatkozva, és ugyanekkora összeggel csökkentheti a Magyar Államkincstár a párt állami támogatását. Vagyis a végső büntetés összege 662 millió forintra rúg.

A szigorú bírság miatt szerdán nyílt levélben üzent a kormányfőnek a Jobbik elnöke. Vona Gábor arra szólította fel Orbán Viktort, hogy „állítsa le a számvevőszéket, és kösse meg a kutyáit”.

A Jobbik egyébként minden, „a magyar szabadságot és a demokratikus berendezkedést féltő” honfitársát hívja a december 15-ei, budapesti tüntetésére, ahol lehetőséget biztosít arra, hogy helyszíni befizetéssel csatlakozzanak az adományozási kampányhoz.

Korábban jelezte már az LMP, a Momentum és az Együtt is, hogy részt vesz a Jobbik tüntetésén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!