2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Habony egy többmilliárdos magángéppel landolt

, ,

2017. június 14., szerda 15:07, frissítve: szerda 17:57

Hongkongban tárgyalt a letelepedési kötvényprogrammal kapcsolatban Habony Árpád. Erről a Magyar Nemzet írt, miután a Hír TV Célpont című műsorának stábjával közösen elcsípték a miniszterelnöki tanácsadót a Liszt Ferenc reptéren.

A miniszterelnöki tanácsadó egy luxus magángéppel, Demján Sándor társaságában érkezett Makaóból, amely szomszédos Hongkonggal.

Habony egy többmilliárdos magángéppel landolt
Fotó: Magyar Nemzet

A csapatot a Magyar Nemzet és a Hír TV Célpont című műsorának stábja várta a kisgépes terminálnál, de rendőröket hívtak rájuk, Habony Árpád pedig megfutamodott az újságírók elől.

Habony egy többmilliárdos magángéppel landolt
Fotó: Magyar Nemzet

A lap úgy tudja, a társaság a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban járt a Makaóval szomszédos Hongkongban, ahol a legnagyobb, százmilliárd forint körüli hasznot hozhatta a korrupciógyanús üzlet.

Habony egy többmilliárdos magángéppel landolt
Fotó: Magyar Nemzet

Összefügghet az utazással, hogy még két hétig áll nyitva az a jogi kiskapu, amely lehetővé teszi a külföldi cégek adó- és járulékmentes adásvételét, így a vagyonokat felhalmozó kötvényforgalmazókét is.

Ezért lehetett a fedélzeten Békés Balázs, aki szakértőként már többször szerepelt a külföldi adóeltitkolással kapcsolatban az ATV műsoraiban.

Az ügy részleteiről a pénteken 21.30-kor kezdődő Célpont című műsorunk számol majd be.

Kósa szerint biztosan makaóztak Habonyék

Kósa Lajos szerint csak kártyázni voltak Habony Árpádék Makaón, az utazásuknak nincs köze a letelepedési kötvények ügyéhez. „Én úgy tudom, megjelent a sajtóban, hogy elmentek Demjánnal és Csányival kártyázni Makaóra – stílszerűen biztos makaóztak. De hogy a saját pénzén ki hova megy, azt a Fidesz nem tartja nyilván, tehát fogalmunk sincs. Biztos, hogy amivel összefüggést vél felfedezni, az nem megalapozott, szerintem marhaság. Én legalábbis azt olvastam a sajtóban, hogy elmentek kártyázni. Lelkük rajta, saját pénzükből Csányi magángépén oda mennek, ahová akarnak. Egyik sem Fidesz-politikus” – fogalmazott.

A DK tételes elszámolást vár Habony útjáról

A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, hogy milyen ügyben utazott Habony Árpád Makaóra. A párt szóvivője tájékoztatást vár arról is, hogy az Orbán Viktorhoz közelálló személyek mire költik az adófizetők pénzét. Gréczy Zsolt tételes elszámolást vár a kormánytól.

„Ha igazak azok a hírek, hogy a letelepedési bizniszt szeretnék tovább vinni, akkor ismét hazugságon kaptuk a kormányt, amely korábban azt állította, hogy ezt a magánzsebes bizniszt visszavonja, megszünteti. Azonnal tételes elszámolást kérünk a kormánytól, hogy mi volt ez az út, milyen céllal, és mi lett ennek az ügynek a vége” – közölte a DK szóvivője.

LMP: Habony magyarázattal tartozik

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke megismételte, hogy a letelepedési kötvény nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A testület LMP-s tagja is a veszélyekről beszélt. „Ez nagyon káros törvény, és a kormány gyakorlatilag a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban pénzért árulta el a biztonságunkat. Ezért is tartom fontosnak, hogy ezt a bizniszt azonnal le kell állítani, és ha bármi összefüggés van, akkor Habony Árpád akár közszereplőnek érzi magát, akár nem, magyarázattal tartozik” – nyilatkozta Szél Bernadett.

Az utazás résztvevői nem nyilatkoztak a Magyar Nemzetnek, Habony Árpád pedig külön útvonalon elmenekült az újságírók elől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!