2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Fazekas: Rovarokat kell ennünk, ha befogadunk menekülteket

Hír TV

2018. február 20., kedd 22:21, frissítve: szerda 14:51

A bevándorlók eltérő étkezési és kulturális szokásaival riogatott Fazekas Sándor a csepeli kampányrendezvényen.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Németh Szilárd Fidesz-alelnök fórumán vett részt. Kijelentette: ha Magyarország befogad bevándorlókat, akkor föl kell adni a hagyományos magyar ételeket is.

Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. De hogyha ezt az értékrendet, ami a keresztény Európa értékrendje, föllazítják, elavult, üldözendő, van helyette más: ilyen másság, olyan másság. Étkezésben is, az ember elveszíti az igazodási pontot. Mert még akik nem vallásgyakorlók, nem templomba járók, azok is a keresztény kultúrkör szabályai szerint élnek, élünk. Mert tudjuk, hogy mi az, hogy húsvét, mi az, hogy karácsony, mi az, hogy vasárnap, mikor van reggeli, ebéd és vacsora, de más kultúrákban ez teljesen máshogy van. És ez a kultúrkör szabályozza azt is, hogy mit eszünk meg. Mondjuk, a mohamedán nem eszi meg a disznóhúst, a keresztények pedig elfogyasztják a disznóhúst. Ha jól meg van tisztítva, jól van tartva a disznó, akkor elfogyasztjuk. Ez nem mindenhol törvényszerű, más népeknek más szokásaik vannak, ezt tartsuk tiszteletben – mondta Fazekas Sándor.

Másra kellene gondolni

A Jobbikkal szemben a Fidesznek csak egy programja van, és ez a migránsellenesség – mondta a Jobbik országgyűlési képviselője. Szávay István szerint a kormánypropaganda túltolta ezt a dolgot, addig se kell az ország valós problémáiról beszélniük.

A Fidesznek egyetlenegy programja van, a migránsellenesség, amit viszont az elmúlt hónapokban olyan szinten csúcsra járattak és túltoltak, hogy most már csak úgy tudják fokozni, hogy ilyen tébolyodott baromságokat dobnak be a köztudatba, ahelyett, hogy az ország valós problémáival foglalkoznának, például az egészségüggyel, az oktatással vagy azzal, hogy az elvándorolt százezreket hogyan próbáljuk hazahívni Magyarországra – reagált Szávay.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!