2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Éveket kell várnia Mészáros Lőrinc turuljának a magyar válogatottra

Hír TV

2018. május 17., csütörtök 20:31, frissítve: csütörtök 21:09

A nemzeti tizenegyet egyelőre köti a szerződés egy világszerte ismert német céghez. Magyarország egyik leggazdagabb embere fél éve adta a fejét sportszergyártásra. A márkanevet és a logót azóta levédették.

2016. június 14-én megállt a villamos a nagykörúton. A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-ra verte a selejtezőben Ausztriát a franciaországi Európa-bajnokságon. A régóta várt siker jól jövedelmezett a kereskedőknek. A szurkolók ezerszámra vették a válogatott mezét.

„6 órára teljesen kiürültünk, de még nagyon sokan jöttek be közvetlenül a mérkőzés előtt is, hogy aztán tőlünk közvetlenül menjenek ki a mérkőzést megnézni” – mondta H. Nagy Máté, a Football Factor Kft. marketing vezetője.

A válogatott futballisták Adidasban játszanak 1968 óta – néhány éves megszakítással. „A Magyar Labdarúgó-szövetségnek hosszú évek óta sportszergyártó partnere az Adidas. És jelenleg is élő szerződése van az MLSZ-nek az Adidasszal, amely még több évig érvényes. Egyelőre az Adidas a partnere a magyar labdarúgó-válogatottaknak, és egyelőre így is marad addig, amíg ez a szerződés érvényben van. Hogy utána mi fog történni, arról egyelőre nincs értelme beszélni” – nyilatkozta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

A sajtó viszont találgat, mióta Mészáros Lőrinc sportszergyártó céget alapított, majd levédette a 2rule márkanevet és logót. Ha a Felcsút megnyeri a Magyar Kupát, az Európa Liga selejtezőjében akár 2rule-ban is pompázhat, a Mészáros-cég a hírek szerint szívesen szállítana a válogatottnak is.

„Speciális mozgáshoz, speciális sportokhoz, speciális tevékenységekhez van kitalálva, és pontosan ehhez mérten kell megtervezni, kivitelezni, ugye, igénybevételnek van kitéve” – mondja a divattervező. Herczeg Zoltán maga is tervezett már sportruhákat, cipőket. Azt mondta, hogy szakemberből nincs hiány Magyarországon.

„Kell minimum tervező, rajzoló, modellező, szabász, varrónő, hímző, nyomó és még egy halom másfajta szakember, akik mind elkötelezettek kell, hogy legyenek, mind profik kell, hogy legyenek, és az utolsó tényező a halom, temérdek mennyiségű pénz, ami az első néhány évben feneketlen kútba lesz öntve. És, hogy ha az ember és a csapata kiválóan, tökéletesen dolgozik, akkor jó sok év múlva talán gyümölcsözik” – emelte ki.

Egy új márka bevezetéséhez legalább 300 millió forint kell a divattervező számítása szerint

„Szögezzük le, hogy a nagy nemzetközi sportszergyártókkal nem valószínű, hogy egy magyar márka fog versenyezni” – ezt már Szabados Gábor mondja. A sportközgazdász arra számít, hogy Mészáros Lőrincék a magyar vevőket veszik majd célba.

„Ezen a piacon egy ilyen kis ország márkájának nagyon nehéz lenne felvenni a versenyt a nemzetközi márkákkal. Az is látszik a logótervezésből, hogy egyértelműen a magyar piacra tervezték. De a név lehetőséget biztosít arra, hogy akár a későbbiekben a nemzetközi porondra is kilépjenek. Azt gondolom, ez egy következő lépcső lehet” – nyilatkozta a sportközgazdász.

Az ősmagyar totemállat nevét Mészárosék angolosan írták, így a szójátékból a „to rule”, azaz uralkodni kifejezés is kihallható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!