2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Európa-bajnok birkózó falazott a Fidesznek Miskolcon

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 20:16, frissítve: csütörtök 20:55

A kormánypárt kedvezményes húsvéti piacot szervezett a városban. A szórólapon elhallgatják, hogy a háttérben a Fidesz egyik országgyűlési képviselőjelöltje áll. A politikus egyszerű önkormányzati képviselőként tüntette fel magát.

Szórólap hirdette a húsvéti piacot Miskolcon. A kedvezményes vásárt egy fideszes önkormányzati képviselő szervezte. Sonkát, kolbászt, tojást és almát is kínálnak kedvezményes áron a borsodi nagyváros egyik terén.

„50 százalékkal olcsóbb a tojás, most néztem meg éppen, 50 forint egy darab, itt 25-ért adják. A többi áruban körülbelül 20-30 százalék (engedmény) lehet” – mondta egy helybéli házaspár.

A húspultban volt pénztárgép, és használták is. A tojás volt a legkelendőbb, itt azonban a standról hiányzott a kassza, a pénzt nejlonzacskóban gyűjtötték az árusok. Ahogy meglátták a kamerát, azonnal elé álltak. A sorfalban feltűnt Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó is. Az áru eredetéről hallgattak a kereskedők.

A szervező fideszes önkormányzati képviselő nem tudta megmondani, hogy ki állja a kedvezményes és a tényleges ár különbözetét.

„Hát erre nem tudok magának válaszolni, erről a termelőket meg a képviselőket kellene megkérdezni, de valószínűleg megéri nekik, mert egyébként a piac az piac. Tehát lehet, hogy valami kedvezményesebb ár van, de biztos, hogy megtalálták azt az optimális középutat, ami megéri nekik meg a vásárlóknak” – nyilatkozta Hubay György, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje.

„Mi van a többi termelővel? Mi van a többi kereskedővel, aki nincs benne ebben a kedvezményezett körben?”

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a kedvezményes piac felveti a tiltott párttámogatást gyanúját. „Hogy ez mennyire kampánytevékenység, mi sem jelzi jobban, mint hogy ha a Fidesz tényleg odafigyelne, hogy jutányos áron tudjanak hozzájutni termékekhez a miskolci emberek, akkor például csökkentené az alapvető élelmiszerek áfatartalmát, csökkentené a termelők adóterheit, növelné a béreket, hogy vásárlóképes kereslet legyen. Nem csak a kampányidőszakban, hanem az év 365 napján. Ez sajnos nem történik meg” – emelte ki Jakab Péter.

A kormánypártok által szervezett piac helyszíne naponta változik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!