2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Elmaradt a nagy összeomlás

Hír TV

2017. november 6., hétfő 10:13, frissítve: hétfő 12:32

Mindenki káoszra számított, de elmaradt a nagy összeomlás a fővárosi tömegközlekedésben ma reggel.

A 3-as metró felújítása miatt mostantól pótlóbuszok szállítják az utasokat a vonalon. Csak a Lehel térnél és az Árpád hídnál volt nagyobb várakozó tömeg, az Újpesti metrómegállónál zavartalan volt az utasok elszállítása. A buszok – az eredetileg tervezett – 45 másodpercenkéntinél sűrűbben indulnak.

A szocialista Horváth Csaba szerint a kérdés az, hogy ezeket a buszokat mely vonalról csoportosították át. „Nagyon úgy tűnik, hogy a város összes busza itt van, nem 45 másodpercenként, hanem 20-25 másodpercenként közlekednek a buszok, ez rendben is van, ha tartható, én örülök annak, ha sikerül megoldani, de az biztos, hogy nem azzal a 60 busszal, amit eredetileg ide terveztek, és mondom, a kérdés, a kérdés, hogy honnan hiányoznak azok a buszok, amit ma itt látunk?” – tette fel a kérdést a fővárosi képviselő.

 

Tarlós István kevesebb ideig lesz Budapest főpolgármestere, mint ameddig a metrófelújítás tart – mondta az Együtt elnöke.

Juhász Péter szerint nagyon sajnálatos, hogy a hároméves felújítás után bármiféle modernizáció és újdonság nélkül kapja vissza a főváros a 3-as metrót.

 

 „Azt látjuk, hogy elkezdődött a metró felújítása, ami nagy öröm minden budapesti számára, az már egy kicsit sajnálatos, hogy ugyanabban az állapotban fogjuk visszakapni, mint ahogy 30 éve épült meg. Semmilyen újdonság, semmilyen modernizáció nem fog végrehajtódni vagy lezajlani a metrókon, és mindez 3 évbe fog kerülni. Az a buszjárat, amely ma valóban rendkívül sűrűn jár, bár úgy tűnik, hogy gyakorlatilag az összes budapesti buszt iderendelték a metróvonalhoz, valószínűleg máshol kellene megnézni, hogy ott a buszjáratok közlekedése rendben zajlik-e” – így Juhász Péter.

 

 A Hír TV reggel Újpesten járt, hogy megnézze, mekkora a felfordulás. Tudósítónk azt mondta, a 45 másodpernél gyakoribb járatsűrűséget is tapasztaltak, minden megállónál a BKK munkatársai adnak információt az utasoknak, szóban és egy információs füzet formájában.

Helyzetjelentés 8 órakor Újpestről: 

Helyzetjelentés 9 órakor, a Lehel térről:

Fotók: MTI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!