2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Metrófelújítás: egyelőre nincs káosz

Hír TV

2017. november 6., hétfő 08:07, frissítve: hétfő 10:33

Elkezdődött a 3-as metróvonal felújítása. Mostantól egy évig a Lehel tér és Újpest-Központ között egyáltalán nem közlekednek a szerelvények, pótlóbuszok szállítják az utasokat. Noha több ellenzéki politikus is káoszt vizionált a felújítás megkezdése előtt, a Hír TV nem tapasztalt nagy felfordulást, simán ment a pótlás.

Az előzetes tájékoztatások szerint a buszok 45 másodpercenként indulnak, és sokkal zsúfoltabbak lesznek, mint a metró, mert csúcsórában csak nagyjából az utasok kétharmadát tudják elvinni. Az autósoknak is torlódásra kell számítani, mivel a Váci úton és az Árpád úton egy sávot elkerítenek a buszoknak.

A Hír TV reggel Újpesten járt, hogy megnézze, mekkora a felfordulás. Tudósítónk azt mondta, a 45 másodpernél gyakoribb járatsűrűséget is tapasztaltak, minden megállónál a BKK munkatársai adnak információt az utasoknak, szóban és egy információs füzet formájában.

A Közlekedő Tömeg Egyesület megállapítása szerint a BKK által tervezett hálózat a metró utasszámára lett méretezve, vagyis érdemi tartalékok nincsenek a rendszerben, így a legkisebb forgalmi zavar is komoly késéseket okoz majd.

 

 Mindez a közlekedők jelentős részét nemhogy 10-15, de akár 30-40 perccel korábbi indulásra kényszeríti, ha biztosan idejében akarnak megérkezni úti céljukhoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!