2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csepreghy: Brüsszel elégedett Tiborczékkal

Hír TV

2018. március 9., péntek 07:50, frissítve: péntek 11:55

Bár az Európai Bizottság jelentését a kormány egyelőre nem hozta nyilvánosságra, Csepreghy Nándor azt mondta, hogy Brüsszel elismerte a közvilágítási program magyarországi eredményeit. Főnöke, Lázár János a kormányinfón egyébként egy szóval nem említette, hogy az Európai Bizottság lezárta az Elios- ügyet. A miniszter szavai alapján Brüsszel még nem alakította ki végleges álláspontját.

A 24.hu januárban szellőztette meg, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF a teljes uniós támogatás visszakövetelését javasolja az Európai Bizottságnak az Elios-ügyben. Az OLAF szakemberei arra jutottak, hogy a miniszterelnök vejének volt cégét a maffiát idéző módszerekkel hozták helyzetbe az érintett önkormányzatok, amikor korszerűsítették a közvilágítást a településen. Az OLAF-jelentést a kormány egyelőre nem hajlandó nyilvánosságra hozni. Az illetékesek rendre arra hivatkoznak, hogy meg kell várni, mire jut az Elios-ügyben az Európai Bizottság . Aa Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának legutóbbi nyilatkozata alapján a kormanynak nincs oka tartani Brusszeltol.

– Az Európai Bizottság úgy adja át ezt a jelentést a magyar kormánynak, hogy az nem az Európai Bizottság álláspontja – mondta Csepreghy Nándor.

Nem fogalmazott ilyen egyértelműen az államtitkár főnöke, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János. A kancelláriaminiszter szerint az Elios-ügy egyáltalán nincs lefutva Brüsszelben.

– Hogyha az Európai Bizottságtól kapnánk bármiféle döntést, hogy milyen szankcióval kell számolnunk, akkor tennénk, de még csak egyelőre egy olyan levelet kaptunk az Európai Bizottságtól, hogy mutassuk be Magyarország észrevételeit, álláspontját és a magyarországi önkormányzatok érintett önkormányzatok észrevételeit, álláspontját. Itt korrekcióról vagy szankcióról még szó nincsen. A 4-es metró ügyében kaptunk egy szankciós, korrekciós levelet arra vonatkozóan, hogy milyen korrekciót javasol az Európai Bizottság, amit a főváros érdekében nem fogadtunk el – nyilatkozta Lázár János.

Az Elios-ügyben 13 milliárd forintnyi uniós támogatás forog kockán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!