2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Célpont: Nyomoznak a papíron bejelentett kettős állampolgárok ügyében

Hír TV

2017. december 22., péntek 13:10, frissítve: péntek 13:41

Nyomozás indult a szatmári Kispalád településre papíron bejelentett ukrán-magyar kettős állampolgárok ügyében – értesült Célpont című műsorunk.

A Hír TV tényfeltáró műsora december elején számolt be arról, hogy sok eldugott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre tömegével jelentkeznek be az ukrán-magyar kettős állampolgárok. Van olyan ingatlan, amelyben száznál is többen laknak.

A csak papíron betelepülők egy 1962-es szovjet–magyar egyezmény alapján nyugdíjat is kapnak a magyar államtól, legtöbbjük hamis ukrán papírok alapján olyan magas összeget kap, amely jelentősen meghaladja a magyar átlagnyugdíj összegét.

Ha kíváncsi a teljes adásra, itt megnézheti:

A fiktív lakosok szavazati jogukkal is élnek, nem egy szabolcs-szatmár-beregi település lélekszáma papíron megduplázódott az elmúlt négy évben. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság két feljelentést is kapott a Célpont riportja után, ezekben egyesítve nyomoznak intellektuális közokirat-hamisítás gyanújával. Hogy a nyugdíjakkal kapcsolatos visszaélések milyen más bűncselekményeket valósítanak meg, az a nyomozás során derülhet ki.

Az ukrán-magyar állampolgárok fiktív letelepítése több mint egy tucat településen gyakorlat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!