2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Budapest 1 év múlva játékokat rendez, de még egy kapavágás sem történt

Hír TV

2018. május 20., vasárnap 17:23, frissítve: vasárnap 22:15

Egyelőre nem tudni, hogy elkészül-e a Maccabi Játékokra tervezett Sportpark a Kerepesi úton. A szervezők már az önkénteseket toborozzák a játékokra, de a beruházásról hiába érdeklődtünk. A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár is későbbre ígért tájékoztatást, pedig egy év múlva már érkeznek a külföldi sportolók.

A Maccabi Játékokat minden második évben rendezik meg, 2 évente Izraelben, 2 évente pedig más országban. A 2019-es budapesti világversenyig alig több mint egy éve van hátra.

Májusban már elkezdődött a felkészülés az önkéntesek toborzásával. A játékoknak a Margitsziget mellett egy olyan sportpark adhat otthont, amelynek építése még sel sem kezdődött. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion melletti, Kerepesi út mentén fekvő területen vasárnap sem dolgozott senki. Szerettük volna erről is kérdezni a szervezőket, de nem kaptunk válaszokat.

A hamarosan hivatalba lépő budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár is hárított, mikor a határidők betartásáról kérdeztük, pedig kormánybiztosként eddig is ő felelt a hasonló budapesti beruházásokért.

„Néhány nappal a hivatalba lépésem előtt egy olyan budapesti fejlesztéssel kapcsolatban, amiben lesz felügyeleti feladatunk miniszter úrral közösen, és tudom hogy tervezés, illetve kivitelezés jelölti szakaszban van, had ne tegyek elhamarkodott nyilatkozatot. Meg fogjuk vizsgálni ezt az ügyet, és azt mondom hogy Magyarország, a szervezők ígéretet tettek, az ígéretet pedig illik betartani” – mondta Fürjes Balázs.

„Oda kell figyelni arra, hogy amit létrehozunk akár létesítmény, akár más az a későbbiekben utóhasznosítás szempontjából is hasznos legyen” – mondta a Hír TV-nek Szabados Gábor. A sportközgazdász szerint a következő egy év elegendő lesz a játékokra való felkészülésre, egy sikeres rendezés pedig kedvező lehet Magyarország nemzetközi megítélésére.

„Ha azt nézzünk, hogy miért rendez Oroszország foci vb-t, vagy, hogy téli olimpiának milyen fontos üzenete volt a két Korea szempontjából, ezek a nagypolitikában fontos példák. Az, hogy Budapest megrendezi a Macchabi Játékokat az a kormányzatnak egyfajta politikai üzenete is, ami egybevág a kormány kommunikációjával, hogy a Magyarország élharcosa az antiszemitizmus elleni küzdelemnek és biztonságos ország képét nyújtja” – tette hozzá.

A Maccabi Játékokat 2019 július 29-e és augusztus 7-e között rendezik meg Budapesten.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!