2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Békéscsabai molesztálás: nem volt sem drog, sem erőszak

Hír TV

2017. december 19., kedd 10:45, frissítve: kedd 10:49

A most elkészült orvos szakértői vélemény szerint még szűz az a 16 éves lány, akit augusztusban egy házibuliban öt fiú szexuálisan molesztált. Az első hírek szerint elkábították és megerőszakolták, most azonban kiderült, hogy a buliban sem drog, sem erőszak nem volt. A fiúk azonban továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak.

Egy eldurvult házibuli után öt fiatal fiú ül a rácsok mögött, csoportosan elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsítják őket. A buli az iskolai szünet végén, augusztusban volt az egyik fiú nagyszüleinek békéscsabai házában.

„Az asztalnál iszogattak, üdítővel kezdték, mert szeszes ital akkor még nem volt elővéve” – mondta az egyik nagyszülő.

Majd a társaság egyetlen lány tagja egy barátnőjét is magával hozta a buliba. Őt korábban a fiúk nem ismerték, de az új lány bevállalósnak tűnt, ahogy mesélték, ivópartira hívta ki őket.

– A kislány annyira beivott, hogy aztán puff, ide, nyaka közbe hányt végig, lefolyt róla a hányadék. Akkor nyilván le kellett vetni róla a ruhát és utána letisztítani a testét. Na, itt volt a baj.
– Merthogy?
– Mert ruha nélkül volt, a fiúk meg fogták a telefont, csináljunk már egy pár fotót, örökítsük már meg, ez egy olyan emlék, hogy ilyet még nem is láttak. Poénnak szánták, hogy a lánynak majd megmutassák, amikor kijózanodik, hogy milyen volt, hogy viselkedett – mondta a nagyszülő.

A képeken a lány magatehetetlenül, összehányva fekszik rajtuk a szobában a szőnyegen. A fotókon az is látszik, hogy a fiúk fogdossák és molesztálják. Az első sajtóhírek arról szóltak, hogy bedrogozták és meg is erőszakolták a lányt. Most azonban kiderült, hogy se drog, se erőszak nem volt.

„Valamennyi fiúnak a vallomása pici eltérésekkel, de a fő tényeket tekintve egybehangzik. Senki nem erőszakolta meg a kislányt. Igazság szerint voltak szexuális jellegű cselekmények a buliban. Voltak olyan szexuális jellegű cselekmények, amelyek nem oda tartozók, de szexuális erőszak nem” – állította Szilágyi Roland, az egyik fiú ügyvédje, aki hozzátette, hogy a most elkészült orvos szakértői vélemény egyértelműen fogalmaz: a lány még szűz.

„A szexuális erőszak definíciója egyébként tényszerűen nincs megadva. Sajnálatosan egyébként a gyanúsításnak a szövege ahhoz, ami történt, azért javarészt passzol” – tette hozzá az ügyvéd.

Az öt fiú, aki közül ketten a rendőrség informatikusaként dolgoztak, továbbra is előzetes letartóztatásban marad. Ha a gyanúsítás tartalma nem változik, akár tizenöt év börtönt is kaphatnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!