2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Bangóné: Semmibe nézi saját alkalmazottjait a kormány

Hír TV

2018. június 28., csütörtök 09:13, frissítve: csütörtök 09:45

Azonnali létszámstopot rendelt el a kormány a közigazgatás több szintjén határozatlan időre – írja a Népszava. A miniszterelnök aláírásával megjelent kormányhatározat szerint már nem lehet új munkaviszonyt létesíteni egyetlen kormányhivatali jogállású szervnél, illetve központi hivatalnál sem. A közalkalmazottak érdekképviselete nem látja a lépés értelmét, szerintük a közigazgatásban már most is 10 százalékos a létszámhiány.

A határozat már egy hete érvényben van, de még az ellenzéki politikusok sem kaptak részletes felvilágosítást – mondta a Hír Televízió reggeli műsorában a szocialisták frakcióvezető-helyettese. Bangóné Borbély Ildikó hozzátette: az külön szégyen, hogy az állam alkalmazottai milyen keveset keresnek.

– Ha elmegyünk állampolgárként egy-egy hivatalba, okmányirodába , nagyon jól tudjuk, hogy min megyünk keresztül.
– Igen, túléltük, tapasztaltuk, ezt.
– Nem ők tehetnek róla, hanem a rendszer, hogy hiány van, és had mondjam azt, hogy a közalkalmazottaknak a legnagyobb problémája, hogy 10 éve nem kaptak béremelést. Lényegében kapnak kiigazítást, de az a legszörnyűbb, hogy az állam alkalmazottjai maga a minimálbért nem keresik meg legtöbb esetben, ez a legnagyobb szégyene ma az Orbán-kormánynak, hogy a saját alkalmazottjait ennyibe tartja, nem nézi semmibe – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!