2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Balog: Ez nem vegzálás, ez felelős munkavégzés

2016. február 18., csütörtök 21:08

Visszautasítja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának vádjait. A Klik szerint nem nyomásgyakorlásra vizsgálják az intézményt. Az emberi erőforrások minisztere és a kancelláriaminiszter sem lát politikai koncepciót a háttérben. A helyi tankerületi vezető által bekért dokumentumok arra az időszakra vonatkoznak, amikor a miskolci pedagógustüntetésen voltak a gimnázium tanárai.

„Kéri az összes osztály előrehaladási naplójának február 3-ai oldalát, a február 3-ai órarendet.” Két napja kérte ki az említett dokumentumokat a Klik zuglói vezetője a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójától. A tankerületi vezető a február 3-ai papírokat ellenőrizné, ezen a napon volt a miskolci pedagógustüntetés, amelyre a Teleki tanárai is elmentek.

„Van néhány gyufa, amelyet már kihúztam, nem vagyok igazán szimpatikus a tankerületi igazgató szemében. Azt hiszem, jó néhány dolgot szóvá tettem már menet közben is, most ez a legfrissebb ügy” – fogalmazott Pukli István igazgató.

A Klik közleményben utasítja vissza a gimnázium igazgatójának vádjait. Szerintük Pukli István félrevezeti a közvéleményt, amikor azt sejteti, hogy a tankerületi vezető nyomásgyakorlás miatt vizsgálódik.

Az emberi erőforrások minisztere szerint sincs gond klikes ellenőrzéssel. „Az órákat meg kell tartani, nem lehet csak úgy elhagyni. Hogyha ezzel kapcsolatban van valami fajta érdeklődés vagy vizsgálat, akkor meg kell nézni, hogy valaki vétett-e a szabályok ellen. Ez nem vegzálás, hanem mindenki felelős munkájának az elvégzése” – jelentette ki Balog Zoltán.

A kancelláriaminiszter szerint az iskolaigazgatónak a klikes vezetővel kell megbeszélnie a problémát. „Én nem látok benne politikai koncepciót. […] Bele akarunk olyan dolgokat magyarázni, amelyek nincsenek benne, vagy legalábbis remélem, hogy nincsenek. A legegyszerűbb, amit tudok tanácsolni, hogy az igazgató úr beszéljen a Klik-főnökével, és egymás között rendezzék a dolgokat” – mondta Lázár János.

A pedagógusok március 15-ére tervezik újabb megmozdulásukat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!