2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Államtitkári bosszú miatt bukja el a százmilliókat Hatvan

Hír TV

2018. február 2., péntek 09:33, frissítve: péntek 14:41

Lázár János beismerte, hogy előre leosztották a megyei önkormányzatok hatáskörébe tartozó TOP-pénzeket.

A kancelláriaminiszter szerint súlyos hibát követett el Szabó Zsolt államtitkár, aki gyakorlatilag támogatásmegvonással állt bosszút a hatvani városvezetésen. Szabó Zsolt ugyanis korábban összeveszett a város fideszesként megválasztott polgármesterével, Horváth Richárddal. A Heves megyei településnek ezek után csak morzsányi, 55 millió forint jutott a Területi és operatív program, más néven TOP tízmilliárd forintnyi forrásából. A Szabóhoz lojális polgármesterek által vezetett települések ugyanakkor milliárdokat nyertek. Lázár János egyébként gyakorlatilag azt is elismerte, hogy előre leosztották a megyei önkormányzatok hatáskörébe tartozó TOP-pénzeket. 

– Azt javasoltam az államtitkár kollégámnak már több alkalommal, és azt kérem a távolból is a polgármestertől és a képviselő-testülettől, hogy rendezzék egymás között a viszonyukat. Egyébként úgy gondolom, hogy ebben az ügyben a polgármesternek 100 százalékban igaza van, és az államtitkár súlyos hibát követett el. Ez a személyes álláspontom.
– És a pályázatok? Ha egyforma pályázatot nyújtanak be a városok, az felvetheti a visszaélés gyanúját?
– Nem.

Örül neki

A hatvani polgármester örül, hogy felülvizsgálják a város pályázatainak értékelését. Horváth Richárd a Hír TV-nek eljuttatott közleményében azt írja: bízik abban, hogy Lázár János nyilatkozata után szakmai döntés születik, és Hatvan által is elérhetővé válnak az európai uniós források.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!