2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

A szocialisták fellegvárán is lehet marakodás a baloldalon

Hír TV

2017. december 8., péntek 18:03, frissítve: péntek 18:16

Egyelőre még a szocialisták fellegvárának számító Szegeden sem állapodott meg a jövő tavaszi parlamenti választások indulóiról az MSZP és a DK. A Jobbik Ásotthalom alpolgármesterét és a párt megyei elnökét indítja a Csongrád megyei körzetben.

Szeged több választás óta szocialisták fellegvára. 2002-ben lett Botka László a polgármester, és azóta is vezeti a várost, 2014-ben pedig Miskolc mellett egyedül a csongrádi megyeszékhelyen szerzett parlamenti egyéni mandátumot a baloldali összefogás. A szocialista Szabó Sándor az 1-es, jórészt városi területet lefedő csongrádi körzetben nyert. Szabó újrázna, és a pártja is támogatja.

„Én azt gondolom, hogy meg fogom nyerni a választást az én körzetemben, és azt gondolom, hogy a 2-es körzetben is meg fogjuk nyerni a választást Joób Márton személyével. Egy nagyon érdekes, hárompólusú helyzet alakult ki a Szeged 2-es választókerületben, és ebből azt gondolom, a szocialista párt jelöltje, Joób Márton fog jól kijönni” – nyilatkozta a szocialista országgyűlési képviselőjelölt.

De az egyes körzetre a Demokratikus Koalíció is igényt tartana. A jelölt Binszki József ügyvéd, önkormányzati képviselő lenne. A végső döntést a két párt országos vezetése hozhatja meg az indulóról.

„Nincsenek erre vonatkozó mérési eredményeink, de tudjuk, hogy mér a Fidesz is, hiszen van rá pénze, és Szeged város is megrendelt ilyen közvélemény-kutatásokat. Ezek nem lettek publikusak, részben ebből, részben pedig az irántunk tanúsított rokonszenvből arra következtetünk, hogy igenis erős a DK támogatottsága” – jelentette ki Binszki József, a DK Csongrád megyei elnöke.

A Jobbiknak inkább a Csongrád 2-es körzetben van esélye jó szereplésre, itt ugyanis a szavazók 40 százaléka a Homokhátság falvaiban él. Itt egy nyugdíjas falugazdászt indítanak, aki a jobbikos vezetésű Ásotthalom alpolgármestere. Az 1-es körzetben a Jobbik megyei elnöke méreti meg magát, nem akarnak ugyanis együttműködni a baloldallal.

„Minden olyan választókerületben, ahol a Jobbiknak van polgármestere, ott alapvetően jobb eredményre számíthatunk, ez a tapasztalat is, és úgy látjuk, ez egyfajta erősebb megjelenésre ad teret a Jobbiknak, azok a körzetek, ahol polgármestert is föl tudunk mutatni” – nyilatkozta Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke.

A Fidesz a kettes körzetben újra indítja a 4 éve győztes jelöltjét. B. Nagy László esélyeit növeli, hogy Csongrád megye fejlesztési biztosaként rendszeresen pénzosztásokról számolhat be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!