2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

A Népszavát is bedarálná a médiaháború

Hír TV

2018. március 11., vasárnap 17:46, frissítve: vasárnap 19:53

A 444.hu információi szerint személyesen a miniszterelnökkel kötött alkut a szocialisták egykori pénzembere, Puch László, mielőtt megvette a lapot. Egy, a portálnak nyilatkozó újságíró szerint azóta időben jönnek a fizetések, mióta drága állami hirdetésekkel tömik ki a lapot. Az MSZP-t kérdeztük a 444 cikkének tartalmáról, de a vezetők kitérő választ adtak.

Mindössze kilenc hónapig tartó jelöltség után, fideszes aknamunkára hivatkozva mondott le az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről Botka László. A 444.hu információi szerint a Fidesz nem csak itt próbált hatni a baloldalon zajló folyamatokra.

A portál szerint egy Felcsút melletti majorságban Orbán Viktor személyesen egyeztetett az MSZP egykori pénztárnokával, Puch Lászlóval, hogy a befolyásos baloldali üzletember vegye meg a Népszavát. A Népszabadság megszűnésével ugyanis ez az újság vált a legolvasottabb baloldali napilappá. A portál szerint az alku arról szólt, hogy a lap ne írjon az Orbán családot kínosan érintő ügyekről és legyen kritikus a Jobbikkal szemben, cserébe jól fizető állami hirdetéseket kap.

Az MSZP elnöke kitérő választ adott, mikor a cikkről kérdeztük.

Érdekes, hogy ez a hír most jött elő. Érdekes, hogy ez ilyen módon van tálalva. Én nem ismerem Orbán Viktor naptárját. Nem tudom, hogy találkozott-e Puch Lászlóval. Puch Lászlóét sem ismerem, szerintem ez egy kacsa, amelyik április 8-án el is fog szépen, csöndben múlni – mondta Molnár Gyula.

A Botka Lászlót váltó Karácsony Gergely a Hír TV-nek azt mondta, továbbra sem kételkedik a szocialisták támogatásában.

Érdemben nem tudok ebben az ügyben állást foglalni, nem tudom, hogy ezek az információk valósak-e vagy sem. Gyanítom, hogy inkább nem, mint igen. De önmagában az a politikai légkör, hogy a politikusok úgy érzik, hogy a sajtó manipulálásán keresztül az embereket félre kell vezetni, ezzel a politikával kell szakítanunk – függetlenül attól, hogy ez a baloldalon vagy a jobboldalon történik – mondta Karácsony.

A 444.hu korábban arról is írt, hogy a Fidesz a Hit Gyülekezetével is kiegyezett, hogy az ATV-n kevesebb politikai és több bulvár tartalom jelenjen meg, cserébe itt is jelentek meg állami hirdetések, valamint a csatornát tulajdonló egyháznak is jutott az állami forrásokból.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!