2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

A különleges állatokat szereti kilőni Semjén Zsolt

Hír TV

2018. március 23., péntek 16:43, frissítve: péntek 16:44

Feljelenti károkozás és lopás miatt a svéd rendőrségen Semjén Zsoltot az a férfi, akinek a szarvasát lelőtte a magyar miniszterelnök. Bár a kereszténydemokrata politikus büszkén nyilatkozik szokásáról és trófeáiról, a helyi hatóságok is úgy nyilatkoztak, hogy egy háziasított rénszarvas teteme mellett pózolt a nyilvánosságra hozott felvételeken.

Egyértelmű, hogy ez az én egyik szarvasom, látni a füljelzőt rajta, és senki nem kapott engedélyt rá, hogy kilője - mondta Niklas Jonsson a svéd Aftonbladetnek, miután megnézte a magyar nemzet felvételeit Semjén Zsolt helikopteres rénszarvasvadászatáról.

A férfi azt mondta, körülbelül háromszáz példánya van, ezek nagy területen vándorolnak, ezért nehéz észrevenni ha valamelyik hiányzik a csordából. Maga sem tudja mikor tűnhetett el a kérdéses rénszarvas, és azt ígérte feljelentést tesz az ügyben. Szerinte ez olyan, mint bemenni valakinek a farmjára és lelőni az egyik tehenét.

Korábban a Semjén Zsolt vadászatait szervező nő azt mondta a Hír TV-nek, hogy Svédországban nem jelölik meg az állatokat, de úgy látszik ő sem volt tisztában a szabályokkal.

Svédországban sokkal egyszerűbb a vadászat, mint Magyarországon. Tehát ott a vadásztársaságok határozzák meg, hogy kit engednek vadászni. Tehát ott náluk gyakorlatilag nincs is ilyen, hogy krotália. Megvan egy vadásztársaság megkapja, hogy mit tudom én húsz bikát lőhetek ki, tizenöt tehenet, és borjút korlátlan mennyiségben, és ezt a vadásztársaság kilövi, és ezt nekik nem kell elszámolni az állam felé, jobban mondva el kell számolni olyan értelemben, hogy ezután ők pénzt fizetnek be.

Az interjút csak a neve és arca nélkül vállaló nő azt mondta, hogy Semjén Zsoltnak szinte minden alkalommal különleges igényei voltak azzal kapcsolatban, hogy milyen állatot akar kilőni.

Olyan állatokat lőtt, ami extra, tehát nem egy mezei állat, hanem például a rénszarvas, ami extra költség.

A miniszterelnök-helyettes - más kormánypárti politikussal ellentétben - nem kerüli a nyilvánosságot, és gyakran nyilatkozik is szenvedélyéről.

Én elfogadom azt, hogy sok ember van akinek nem tetszik a vadászat, én vadász vagyok, most ezzel megáldott, vagy megvert a jó isten ezt nehéz eldönteni, de így vagyok. Vagy így fogadnak el, vagy nem fogadnak el - nyilatkozta Semjén Zsolt.

A svédországi Norrboten megye vadászati felügyelője azt mondta, mivel háziasított állatot lőtt le a magyar miniszterelnök helyettese, károkozás, de akár lopás is történhetett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!