2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalhoz fordul a Jobbik

Hír TV

2018. január 18., csütörtök 13:40, frissítve: csütörtök 15:48

A Jobbik nemcsak arra kíváncsi, hogy hogyan és mikor jöhetett 2015-től titokban 2300 migráns az országba, hanem azt is tudni szeretné, hogy áprilisig még mennyi jön. Az ellenzéki pártot az is érdekli, hogy kik jöttek, ezért kikéri a pontos adatokat a Bevándorlási és Menekültügyi Hivataltól – jelentette be Vona Gábor pártelnök.

„Fontos kérdés az is, hogy áprilisig, amíg a kormány hatalmon van, folytatni kívánják-e a titkos betelepítést. Januárban félszáz újabb titkos migránst rejtett el valahol a kormány, akinek a hollétéről, az életkörülményeiről szintén nem tudunk semmit, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt pedig arra kérjük, mielőbb hozza nyilvánosságra a titokban betelepített 2300 migránsnak a nemzetiségét, az állampolgárságát. Szerintünk ez is közérdekű információ” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

A kormányhoz hasonlóan a Fidesz frakcióvezetője is hallgat a befogadott menekültek hollétéről – csak a kormánypárt által kiadott nyilatkozati sorvezető tartalmát ismétli.

– A törvény világosan fogalmaz. A törvénytelen bevándorlást, az illegális migrációt támogató magatartásról van szó. Tehát a különbség az, hogyha valaki a határon illegálisan átjutni segít, akár közvetett eszközzel harmadik országbeli, nem uniós állampolgárt…
– Tud ilyet megnevezni?
– …az ebbe a körbe tartozik. Nem akarok most szervezeteket megnevezni, de ha valaki akár csak a sajtóhíreket megnézi az elmúlt években, akkor számtalan ilyen szervezetet talál. Közöttük jelentős arányban vannak Soros György által támogatott szervezetek képviseltetve nem csupán Magyarországon, hanem Európában máshol is” – jelentette ki Gulyás Gergely.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!