2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Aranyos állat a fazékban

2016. április 2., szombat 09:00, frissítve: szombat 10:04

Nyúltenyészetben készült riporttal kezdjük a húsvéti Sorolót. Sokan azzal hárítják el a nyúlhús konyhai alapanyagként való felhasználását, hogy „aranyos állatokat” nem szívesen látnak a fazékban. A tenyésztő véleménye szerint ezek a tapsifülesek azért jönnek a világra, hogy egyszer a tányérra kerüljenek. Német nyelvterületen és Svájcban többszöröse a nyúlfogyasztás a hazainak. Nálunk némi elmozdulást az utóbbi években a konyhakész termékeknek a megjelenése jelentett. Egyébként orvosi vélemények szerint a nyúlhús könnyű és gyorsan emészthető táplálék.

Tudósítunk a tejtermelők legutóbbi demonstrációjáról is, amelyet a nagy UHT-tej-importőr cégek központja elé szerveztek. Ez Balatonfüreden éppen egy szállodai szoba. A tüntetők között meglepően sok volt a fiatal. Mi is magasan képzett harmincasokat szólaltatunk meg.

Már pirosodnak az első paradicsomok az ópusztaszeri üvegházakban. Nagyobb mennyiséggel várhatóan két hét múlva indul a szezon. Akkorra már közelíti a hazai paradicsomkínálat az itthoni keresletet. Másfél hónap múlva három ország kereskedőinek nyit a szegedi nagybani piac. A sok eső némileg hátráltatta az építőket, de már javában kötik a szerződéseket az árusítóstandokra.

A Soroló március 26-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!