2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Őszintén: Schmidt Csaba - A tatabányai polgármester, aki sosem ad fel semmit

Hír TV

2019. október 11., péntek 20:30

Semmit sem szokott feladni. Nincs olyan kérdés, amit feladna még akkor sem, ha hosszú éveken keresztül kell érte dolgozni – így nyilatkozott magáról Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere a Hír TV Őszintén című műsorában.

Erre pedig bizonyíték a számtalan beruházás, amely az elmúlt 9 évben valósult meg Schmidt Csaba polgármestersége alatt.

„Tatabányának a nevezetessége az, hogy mindig a munkára épült. Tatabányát a bányászemberek hozták létre és ők voltak azok, akik megteremtették azt az értéket, amire a várost fel lehetett építeni. Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Bánhida község és Komárom vármegye az 1800-as évek végén összefogott és az ország legnagyobb madáremlékművét a turul madarat hozta létre, de ami igazán várossá tette Tatabányát, az a bányászat volt és a bányászemberek kemény munkája, hiszen ők a családjuk megélhetéséért még a saját életüket is kockára tették.”

 – magyarázta a polgármester.

A gazdasági fejlesztések nagyon hangsúlyos szerepet kaptak tulajdonképpen Tatabánya életében munkahelyteremtés szempontjából. Mit tervez a hatalmas nagyipari parkkal a következő időszakban, polgármester úr?

– intézte a kérdést az Őszintén műsorvezetője Schmidt Csabának.

„2010-ben azt mondtuk, hogy amikor a kormány meghirdette a munkaalapú társadalmat, hogy ennek Tatabánya csak a nyertese lehet. A tatabányaiak mindig a munkájukkal bizonyítottak. Akkor 12 százalékos volt a munkanélküliség a városban, ma 3 százalék. Több mint 4000 embernek nem volt akkor munkája, ma kevesebb mint ezren nem dolgoznak a városban, de tovább kell dolgoznunk annak érdekében, hogy mindenki, aki dolgozni szeretne, annak legyen munkája, ezért tovább kell fejlesztenünk az ipari parkot (…).”

– osztotta meg gondolatait Schmidt Csaba.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!