2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Őszintén: Menczer Tamásnak a mai napig hiányzik a labdarúgó közvetítés

Hír TV

2019. április 5., péntek 19:21

Sportriporterből sajtófőnök, majd külügyi államtitkár. „A mai napig hiányzik a futball közvetítés, a pálya hangulata, de 2014-ben váltani kellett és jött egy ilyen álom lehetőség, hogy a külügyminisztérium sajtófőnöke lehetek, nem volt kérdést, hogy én ezt elvállalom.” - nyilatkozta Menczer Tamás Turda Adriennek a Hír TV Őszintén című műsorában.

Fiatal, temperamentumos, és mindig tudja, hogy mit, miért csinál. Talán ezekkel a szavakkal jellemezhető a legjobban Menczer Tamás kommunikációért és parlamenti koordinációért  felelős helyettes államtitkár.

Műsorvezetőként és szerkesztőként dolgozott a közmédiában, többnyire sport műsorokban.

„Kilenc évet dolgoztam a tévében, ennek jelentős résztét a Duna TV-ben, 2014 után pedig az MTVA-ban. Végig jártam mindent, az archiválástól kezdve a kisebb riporter, nagyobb riporter, műsorvezető, majd kommentátor állomást."

Menczer Tamás a Hír TV Őszintén című műsorában elmondta, nagyon sokat köszönhet akkori főnökének, Riskó Gézának, aki segítette a pályafutását. Sok szép emléke kötődik a televíziós munkájához.

„Ott lehettem a londoni olimpián, a lengyel-ukrán foci EB-n, a braziliai foci VB-n, tehát sport témában nekem ez a hármad megvolt.”

A váltás 2014-ben fogalmazódott meg Menczer Tamásban. Szijjártó Péter, aki akkor már külügyminiszter volt éppen sajtófőnőköt keresett. Korábban csak interjúk alkalmával találkoztak. Adódott a kérdés egy olimpiai, vagy világbajnoki közvetítés után, nem unalmas a politika?

„A mai napig hiányzik a futball közvetítés, a pálya hangulata, sokat lehettem pályák mellett, de 2014-ben váltani kellett és jött egy ilyen álom lehetőség, hogy a külügyminisztérium sajtófőnöke lehetek, nem volt kérdést, hogy én ezt elvállalom.”

A külügyi államtitkár Turda Adriennek azt is elárulta, legalább 10 hónap kellett, amíg teljesen kiismerték egymást és az egyik alkalom után Szijjártó Péter meg is jegyezte neki: ez már olyan, mintha én mondtam volna.

Szóba került az adásban az is, mikor debütált Menczer Tamás fordított szerepben? És beszéltek a híres csokoládéról is. Őszintén.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!