2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Vári Attila: Meg kell élni a pécsiséget

Hír TV

2019. augusztus 30., péntek 20:10

A Hír TV Őszintén című műsorának Vári Attila, olimpiai bajnok vízilabdázó, a Fidesz-KDNP pécsi polgármesterjelöltje és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetője volt a vendége. Vári Attila M.Dobos Marianne műsorvezetőnek mesélt a városról, személyes élményeiről és jövőbeni terveiről a városvezetéssel kapcsolatban.

Pécs szerelmesekén három megnyert olimpiai döntő után újabb küzdelemre készül Vári Attila az egykori legendás vízilabdázó, elindul a város polgármesteri tisztségéért.

Vári Attila 2010 óta él Pécsett, a sport révén került a városba, amelybe beleszeretett, hiszen nem csak történelmi, de szakrális vonatkozásai is magával ragadják az embert. A város számára maga a nyugalom szigete, az épületek és a környezet miliője szerinte bárkit rabul ejt aki ide látogat, hiszen egy nagyon vidám és kulturált, országos és nemzetközi szinten is magasan kvalifikált nagy identitástudattal rendelkező városnak tartja Pécset.

A környezet, az emberek, én megtaláltam itt mindazt amire számítottam.

Jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetőjeként tevékenykedik a városban és úgy döntött megpályázza a polgármesteri széket, hiszen rengeteg kiaknázatlan lehetőséget és fejlődési utat lát a város számára.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó komplexitású és nagyon nagy lehetőségű város, amiben egyelőre csak kívülről vizsgálva nagyon sok lehetőséget látok.

Így amikor szóba került a jelölti pozíció nem is habozott, hiszen szeretné a tőle megszokott lendülettel kézbe venni a város vezetését. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetőjeként rengeteg létesítményt felügyelnek és működtetnek kollégáival, sok eseményt vezényeltek le és időközben olyan hatósági kapcsolatokat is kialakított, amelyek segítségével mára már a városi feladatokat is átlátja.

Azon kívül, hogy a sport benne van a Zrt. nevében nagyon komoly mennyiségű feladatot látunk el és nem csak a város közigazgatási határán belül, hanem Baranya megyében is.

Pécs az elmúlt években nehéz helyzetben volt, Vári Attila úgy véli a megfelelő befektetőket tudná bevonni kapcsolatai révén a fejlesztésekbe, akik már jelezték, hogy szeretnék a pécsiekkel közösen megerősíteni a város gazdaságát.

Az egyetlen olyan sportcéget vezeti amelynek a magyar történelem először van téli, nyári olimpiai és paralimpiai érmese. A mai napig tartja a kapcsolatot volt edzőjével, Kemény Dénessel, hiszen amellett, hogy példaképének tekint rá, együtt is dolgoznak, a PSN Zrt. mellett a Magyar Vízilabda Szövetség vezetőjeként is tevékenykedik.

Pécs legismertebb, családi vállalkozásként működő cukrászdájába is ellátogatunk a műsorban. Vári Attila alapvető fontosságúnak tartja, hogy a helyi vállalkozásokat kell segíteni. Véleménye szerint Pécsnek szüksége van vállalkozási lendületre, melynek alapját a helyieknek kell képeznie és a cukrászdához hasonló vállalkozások szerepét kiemelten fontosnak tartja, hiszen amellett, hogy munkát adnak, kimagasló tevékenységükkel a hazai, akár a nemzetközi élvonalba is felzárkózhatnak.

’Ez nem azt jelenti, hogy a nagy cégek, befektetések nem kellenek, de mindenféleképpen a helyiekre alapozunk.

A helyi vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatban úgy véli, hogy komoly nemzetközi szintű céges segítségre van szükség, hiszen az eddigi befektetők nem azzal a lendülettel álltak hozzá a városhoz amire szükség lett volna.

A helyi hozzáadott érték nagyon fontos az tudja előrevinni a helyi aktivitást, hiszen a vállalkozók várják, hogy legyenek olyan lehetőségeik amellyel a saját egzisztenciájukat meg tudják tartani és mellette úgy tudnak növekedni, hogy akár szélesebb családi körüket is el tudják látni.

A műsor záróakkordjaként ellátogatunk a pécsi püspöki palota romjaihoz, ahol a város szépségeiben gyönyörködve hallgathatjuk meg, hogyan szeretné élhetőbb várossá tenni Pécset és úgy véli, ha a fiataloknak lehetőséget kínálnak, akkor szívesen maradnak Pécsett.

’Rengeteget jártam a világban, tudom, hogy a nagyvárosoknak mi a hátránya, a személytelenség, az olyan szintű rohanás, ahol nincs közvetlen kapcsolat az emberek között. Itt azonban ez még megtalálható, olyan emberi kapcsolatok vannak és jó közösségek amelyek együtt adják az igazi pécsi életérzést, amelyet nem lehet elmondani, hanem meg kell tapasztalni.

-mondta Vári Attila, a Fidesz-KDNP pécsi polgármesterjelöltje és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetője.

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!