2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Őszintén: Horváth József, az „okleveles James Bond”

Hír TV

2019. április 19., péntek 20:16

A Hír TV stábja Horváth József, a hazai biztonságpolitika egyik legkiválóbb szakértője lakásán járt, ami első ránézésre leginkább egy könyvtárhoz hasonlít. Több ezer kötet, és műtárgyak mindenütt. de amire a legbüszkébb az a fegyvergyűjteménye, aminek nincsen párja a környéken. Horváth József Őszintén című műsorunkban beszélt a munkáról, családról, múltbeli eseményekről, kikapcsolódásról.

A késgyűjteményében, van minden, ami egy volt titkosszolga számára értékes lehet. Amerikai tőr, amit a vietnami háborúban használtak, NATO-kompatibilis szurony és szovjet rohamkés is, ami ma is megállná, bármilyen csatában a helyét.

Akárcsak a filmekben, egy titkosszolgának több arca kell, hogy legyen, sőt a pókerarcot is tudni kell használni bármilyen helyzetben. Horváth József, akit a nézőink leginkább biztonságpolitikai szakértőként ismernek, valójában „egy okleveles James Bond”, aki mindig készen áll a feladatra.

Turda Adrienn felvetette, a kívülállóknak misztikusnak tűnik, mit is csinál egy titkosszolga. Erre reagálva Horváth József elmondta, a munka 85 százaléka leginkább ülős munka és mintegy 10-20 százalék az a „romantikus akció”, amit a filmekben látni. Kérdésre, hogy neki volt-e ilyenben része a biztonságpolitikai szakértő igennel válaszolt, de, hogy pontosan miről van szó, arról természetesen nem beszélhetett.

Az ne menjen titkosszolgának, aki pletykás. Ez sokszor az ember magánéletében is nehézség

– közölte Horváth József.

A biztonságpolitikai szakértő azt elmondta, hogy ki mit csinál a szolgálatnál. Külföldre például a hírszerzők mennek, az elhárítás idehaza ügyködik, de ha a nemzetközi helyzet úgy alakul akkor mindenkinek mindent kell csinálnia.

Példaként hozta fel, hogy

2001. szeptember 11. Magyarország biztonsági helyzetét is érintette.

Adásunkból az is kiderül, hogy Horváth József kulturális szempontból mindenevő. Egy 170 éves családi Biblia is a tulajdonában van, ami a családfáját is megörökítette.

Teljes adás:

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!