2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Őszintén: Egy jó filmet az összhatás tesz sikeressé

Hír TV

2019. május 17., péntek 20:25

Több mint negyven sikeres játékfilm fűződik a nevéhez. Többek között a Valami Amerika és a Zimmer Feri. Jobboldali, konzervatív értékrendjét nyíltan vállalja. A Hír TV Őszintén portréműsorában a megszólaltatott vendég Kálomista Gábor producer volt.

Többtucatnyi film és tévéjáték köthető a nevéhez. Legutolsó a sorban a Pappa Pia, amit most is vetítenek a mozik. Kálomista Gábor már évek óta főleg a színház világában mozog. 2012 óta a Thália Színházat igazgatja, menedzseli. Azt szeretné, hogy a Thália egy szerethető és telt házas színház legyen, és maradjon is a jövőben.

„Nem hagytam el a film világát, egy remek csapattal a hátam mögött ugyanúgy csináljuk továbbra a filmeket és tévésorozatokat. A színház régen is vonzott. A napi megmérettetés mindig más, mint amikor egy filmen dolgozunk két-három-négy évet, és akkor van egy este, amikor moziba kerül egy bemutatón, majd utána izgulunk, hogy milyen sikere lesz a nézőknél. Itt azért mindig más a napi találkozás a közönséggel. Mindig lehet reagálni rá. Egy filmmel nem lehet. Leforgott, megvágtuk, bekerült a dobozba és úgy marad” – nyilatkozta a műsorban.

A filmeket nem a jó kép, a vágások és a zene teszi sikeressé, hanem az összhatás. Na meg a megérzés, ami neki – szerencséjére – eddig mindig bejött: mondja a producer.

Nem nagy művésznek, alkotónak, hanem elsősorban mozinézőnek tartja magát, aki, ha elolvas egy forgatókönyvet, abból nagyjából meg tudja ítélni, hogy az egy önmegvalósító- vagy művészfilm, esetleg csak úgy elkészült – fogalmazott Kálomista Gábor.

A producer úgy vélte:

egy filmnek kell, hogy célja legyen. Állítása szerint tíz évvel ezelőtt, amikor még Filmalap nem lévén össze kellett kalapozni a pénzeket, a 120 vagy 150 millió forintból készült magyar alkotások költségvetésén ámuldoztak a nyugati filmesek. Külön meg kellett magyarázni nekik, hogy a feltüntetett összeg nem a film előzetesének, hanem az egész estés filmnek a keretösszegét takarja.

„Ma már az egyszerűsödő technikai világban nagyon könnyen el lehet jutni a nézőkhöz. Nagyon egyszerű eszközökkel lehet nagyon színvonalas felvételeket készíteni. Más, mint 15-20 éve volt, amikor csak egy kis mezsgyén lehetett filmet készíteni, kevés eszközzel, drágán. Most ez sokkal olcsóbb lett” – vélekedett Kálomista Gábor.

 Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!