2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Őszintén: Grezsa István - egy orvos, aki gyógyírt kínál az embereknek és lendületet a városnak!

Hír TV

2019. október 4., péntek 20:00

Egy hely, ahol több kerékpár van, mint ahányan lakják – a Csongrád megyei város, amit egykor a „BEZZEG” városnak is neveztek. Múltról, a jelenlegi helyzetről és a jövőbeli tervekről beszélgettünk Grezsa doktorral az Őszintén című műsorunkban.

A műsorvezető és a független polgármesterjelölt kötetlen beszélgetése egy kicsit kellemetlen ténnyel, a városban eluralkodott ellenségeskedéssel kezdődött. Arról, hogy mi lehet az oka a kialakult helyzetnek Grezsa doktor szerint a közélet ellaposodása és az a silány közbeszéd, ami jelenleg is folyik a városban.  A tavaly február óta eltelt időszak arra tökéletesen elegendő volt, hogy mérhetetlen nagy "lövészárkot" ásson a városban más-más véleményen lévő emberek között.

Valótlan állításokkal igyekeznek feszültséget kelteni a városban, például azzal, hogy Hódmezővásárhely kegyvesztett lett. Ez a híresztelés csak alátámasztja azt a tényt, hogy az egykori „Bezzeg” városban valami az ellenkező vagyis inkább rossz irányba fordult.

Hogy mit csinálna máshogy, ha október 13-án bizalmat szavazna neki a város kérdésre rövid és tömör volt a válasz: MINDENT!

Fontos lenne a béketeremtés, ahogy fogalmazott: lehet úgy politizálni, hogy az ember mindenki polgármestere legyen. Nem célja a konfrontáció, inkább a kompromisszumot keresi.

A műsor második részében Dr. Grezsa István megmutatta egykori munkahelyét, a városi kórházat, ahol belgyógyászként kezdte pályáját és egykori gimnáziumát is. Kiderült, hogy mi volt a kedvenc kötete egykor és most! Emellett őszintén és szeretettel mesélt Antall József egykori miniszterelnökhöz fűződő barátságáról is.

Szó esett a városi fejlesztésekről, terveiről és arról az ötletéről hogyan lehetne itthon tartani vagy a városba visszacsábítani a fiatalokat. A beszélgetést egy kevésbé kellemes témával, a családját ért vádakkal zártuk. A fájó élményekről őszintén vallott.

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!