2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Balázsy Péter: Én egy szombathelyi ember vagyok

Hír TV

2019. szeptember 6., péntek 19:23

A Hír TV Őszintén című műsorának Balázsy Péter, a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje volt a vendége. Balázsy Péter M.Dobos Marianne műsorvezetőnek mesélt a városról, személyes kötődéseiről és jövőbeli terveiről a városvezetéssel kapcsolatban.

Azért ment külföldre mert biztos volt benne, hogy hazajön, most szülővárosa Szombathely vezetésére készül a tavalyi Év Fiatal Vezetője-díj nyertese, Balázsy Péter.

Egyszer azt nyilatkoztad, hogy olyan városban érdemes keresni a lehetőségeket, ami az ember szívéhez közel áll. - kezdte a beszélgetést M.Dobos Marianne műsorvezető.

Valamilyen módon rá kell világítani arra, hogy meg lehet találni ma Magyarországon a boldogulás, boldogság lehetőségét a fővároson vagy Nyugat-Európán kívül is és meg kell fordítani azt a tendenciát, hogy mindenki elhagyja a saját szülőhelyét. Ma Szombathelyen nagyságrendileg ugyanannyit lehet keresni a legtöbb munkakörben, mint Budapesten ez is egy olyan dolog amivel lehet, hogy nincsenek tisztában az emberek, hiszen a helyi gazdaság és ipar tartogat lehetőségeket, mondjuk a műszaki, gazdasági végzettséggel rendelkezők számára.

Fontosnak tartja kihangsúlyozni, a városban lehetőség van a szakmai kiteljesedésre, valamint azt, hogy a helyiek egy ismert és szeretett közegben helyezkedhetnek el szülővárosukban.

M. Dobos Marianne kérdésére, hogy politikusnak szánta-e magát elmondta, hogy alapvetően nem, 11 éves korában döntött úgy, hogy jogász lesz, de inkább képzelte magát ügyvédnek, mint a megyei önkormányzat vezetőjének.

Arra a kérdésre, hogy röviden, hogy fogalmazná meg, ki az a Balázsy Péter és milyen ember, azt válaszolta, kicsit messzebbről indítva, hogy egy olyan ember aki Szombathelyen született és nőtt fel, de volt lehetősége szerencsét próbálni a fővárosban és külföldön is, tapasztalatokkal gazdagodva tért vissza városába kicsit több mint 7 éve, egyszerűen megfogalmazva:

Én egy szombathelyi ember vagyok

Megyei főjegyzőként dolgozik, de szülővárosáért, Szombathelyért úgy érzi feladná hivatását, hogy magát és munkásságát a városnak szentelje, semmi másért nem adná fel jegyzői pályáját, amire 28 évesen nevezték ki.

Szombathely nem csak a szülővárosom, de az otthonom is, ezért való tevékenység azt gondolom mindennek a csúcsa, kevés akkora megtiszteltetés van, amit az ember kaphat, minthogy a szülővárosa polgármestere legyen. 

- mondta Balázsy Péter.

Legfontosabbnak azt tartja, hogy a várost még élhetőbbé és otthonosabbá tegye, Szombathely értékeire építve, hiszen olyan helynek tartja városát ahol érdemes élni.

 

A teljes adás megtekinthető:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!