2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Szijjártó Péter: „Ha valamikor, akkor most újra össze kell állnunk”

Hír TV

2019. október 6., vasárnap 21:00

A Hír TV A Nyolcas című műsorának vendége Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter volt.

G. Fodor Gábor műsorvezetőtől már megszokhattuk, hogy A Nyolcas című műsorát könnyedebb témával kezdi. A kávézási szokások említését követően azonban ezúttal is nehezebb vizekre evezett.

Országjáró körútjáról beszélgetett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszterrel. A közelgő választásokra való tekintettel ugyanis még jobban igyekszik sokfelé járni. A legtöbb meghívásnak eleget tenni, annak érdekében, hogy kellő mértékben át tudja tekinteni a kialakult helyzetet.

Elhivatottságáról, munka iránti szeretetéről és tiszteletéről is mesélt. Ezután Trócsányi László, a kötelező betelepítési kvóta, a migrációs nyomás, az Európai Parlament átlal felvetődött kérdések és a bevándorlást pártoló erők újabb hadjáratai voltak a témák.

„Ha valamikor, akkor most újra össze kell állnunk. Össze kell állni a közép-európaiaknak és nagyon keményen ellenállni annak a sok-sok kísérletnek, amely következik majd, arra nézvést, hogyan hozzák majd be ide az illegális bevándorlókat. Ezért van szükség összefogásra, nem csak kívül, hanem belül is. Tehát ezért van szükség arra, hogy a magyar emberek ismét, egyértelműen, világossá tegyék, hogy nem, ide illegális bevándorló nem jöhet be. Háromszor ugye ezt már megtettük: népszavazás, parlamenti választás és európai parlamenti választás. Most itt lesz egy újabb alkalom, a jövő hét végén.”

- foglalta össze Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

A migráció kapcsán felmerülő kérdéseket követően a környezetvédelem okozta problémák kerültek előtérbe. Egész pontosan a környezetvédelem címszava alatt történő politikai haszonszerzés és valós, illetve vélt problémák közti különbségek.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!