2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Semjén Zsolt: A mondanivaló, a tartalom az örök, az evangéliumból következik

Hír TV

2019. december 22., vasárnap 20:03

Hogyan változott az elmúlt három évtizedben a politika stílusa? Milyen jövőnek néz elébe a kereszténydemokrácia? És mi a Fidesz és a KDNP szövetségének lényege? A Nyolcasban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, a KDNP elnökével beszélget a műsorvezető, G. Fodor Gábor.

A Fidesz KDNP együttműködésnek van egy szép megfejtése, amit a miniszterelnök úr rendre el szokott mondani, ez az igazság és többség problémája, ugye a politika úgy néz ki, hogy hogyan lehet az igazságot a többséggel egyetértésre hozni, tehát egy demokráciában muszáj többséget szerezni, de ha ez üres, ha nincs mögötte eszmei politika, akkor mit ér? Ezt a konstrukciót hivatott ellátni a Fidesz-KDNP, ha jól értem - vezette fel a témát G. Fodor Gábor, műsorvezető.

 Pontosan így van, helyeselt Semjén Zsolt, majd azzal folytatta, hogy minden keresztény pártnak van egy politikai dilemmája, miszerint két lehetőség van. Hűségesek maradnak a történelmi egyházak tanításához, ide beleértve a legjogfosztottabbak és legkiszolgáltatottabb kisebbség, a magzati korban lévő embertársaink képviseletét is, avagy a házasság férfi és nő közti szentségének védelmét, tehát olyan állásfoglalásokat is, amelyek nem találkoznak a közízléssel. Azonban mivel nem találkoznak a közízléssel így nem tudnak választást nyerni és a végén egy hitbuzgalmi egyesületté válnak. A másik lehetőség, hogy bizonyos témákat zárójelbe tesznek, azonban az oda vezet, hogy megkérdőjelezhetővé válik az adott párt keresztény mivolta.

 Az, hogy ne veszítsük el az értékeinket és mégis kormányon legyünk, azaz az igazság és a többség, úgy oldható meg, ami a Fidesz-KDNP szövetség, ahol a KDNP egy világnézeti párt, a Fidesz pedig egy keresztény ihletettségű, nagy gyűjtő néppárt és a kettőnek a szövetsége képes az igazság és a többség problémáját megoldani. Ez egyébként a baloldalnak nem sikerült Európában szinte sehol és ennek a következménye az, hogy miután elvesztették a klasszikus szociáldemokráciának a forrásvidékét ezért sodródtak át a szélsőliberális irányzatokhoz és ezért vesztették el a saját alapértékeiket és ez az oka annak, hogy egész Európában a klasszikus baloldal kiüresedett és ennek következtében a társadalmi támogatottságát is elvesztette.

-      mondta Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke.

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!