2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nyolcas: Valamennyi állami szervnek kötelessége a keresztény kultúra védelme Magyarországon

Hír TV

2019. augusztus 4., vasárnap 20:55

"Olyan alapvető világnézeti eltérés van a politikai erők között, amely arról szól hogyan állunk az emberi egyenlőség és hierarchikus rend tiszteletéhez"- mondta Szánthó Miklós, a Hír TV Nyolcas című műsorában.

Nem magáról a vallásról vagy hitről van szó, hanem az európai ember identitásához nagyon szorosan kapcsolódó kulturális meghatározottságról, amit akár akarunk, akár nem itt van velünk és a történelmi múltunkon keresztül meghatároz minket. Erről szól Orbán Viktor hét pontja is-mondta az Alapjogokért Központ igazgatója. Hozzátette, próbálnak bűntudat kultuszt kelteni Európában és általánosságban a nyugati civilizáció történelmét megtagadni.

Brüsszelben olyan politikai erők vannak, akik szándékosan gyengíteni akarják Európa keresztény elköteleződését azért, mert úgy érzik akadály számukra az, ha Európa nemzetekből áll – fejtette ki véleményét a műsorvezető, G. Fodor Gábor.

Szánthó Miklós szerint olyan alapvető világnézeti eltérés van a politikai erők között, amely arról szól hogyan állunk az emberi egyenlőség és hierarchikus rend tiszteletéhez. Az, aki az alapvető világszemléletében azt mondja, hogy csak ez a földi élet áll számunkra rendelkezésre és a halál után nincs semmi és hisz az ember alapvető jóságában, ami ugyebár egy liberális dogma, abból az fakad, hogy az utópiát a mennyországot a Földön kell létrehozni. – mondta Szánthó Miklós. Hozzátette nincs szükség erre. Azt mondta, az Európai Egyesült Államok és a nyílt társadalom gondolatában azt látja, hogy a kiválóságot csak a Földön lehet létrehozni, mert ez a szemlélet nem a mennyben való hitről tanúskodik.

Az igazgató elmondta, nagyon paradox helyzetet okozott mára, hogy az az oldal, amelynek fő politikai követelése volt még pár évszázaddal ez előtt egyrészt az általános választójog, másrészt az elsőgenerációs emberi jogok között a szólás és önkifejezés szabadsága az a politikai oldal valójában ma ezen két általa korábban fetisizált alapjog ellen küzd.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!