2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

A nyolcas: A liberalizmus pont akkor omlik össze, mint gondolkodásmód, amikor megvalósul

Hír TV

2020. február 9., vasárnap 20:33

Erős nemzeti identitás nélkül nem lehetünk sikeresek a modern világban - jelentette ki a miniszterelnök Rómában a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián. Sikerült-e újabb híveket szerezni az illiberális demokráciának? - erre a kérdésre is választ kapunk A nyolcasból a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárától, Orbán Balázstól, aki a delegáció tagja volt.

 

Az, hogy hanyatlik a nyugat az egy klasszikus konzervatív toposz, de az, hogy a liberális demokráciának vége erről is beszélt a magyar miniszterelnök Rómában a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián, ezt, hogy érzékelted? Általános elfogadásnak örvend ez a gondolat vagy még azért vita van erről a helyzetértékelésről? - kérdezte G. Fodor Gábor, műsorvezető.

A nyugat alkonya az egy hagyományos jobboldali gondolat, én mindig szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, tehát én pontosan látom a nyugati civilizációnak, aminek ugye mi is részei vagyunk, hogy milyen rejtett tartalékai, erőforrásai vannak és sokszor volt már olyan a történelemben, hogy egy paradigmaváltással ez a civilizáció saját magát a hajánál fogva ki tudta húzni a gödörből, szóval szerintem nem érdemes temetni, de ehhez meg kell születni annak a felismerésnek, hogy az az irány, ami az elmúlt évtizedekben kialakult a liberális demokráciával összefüggésben az nem tartható mert az nem a szabadságra, hanem az elnyomásra épül. Paradox módon az egyik ehhez a körhöz tartozó gondolkodó, akinek Liberalizmus kudarca című könyve magyarul is megjelent nemrég azt mondja, hogy a liberalizmus pont akkor omlik össze mint gondolkodásmód, amikor megvalósul, mikor megvalósítja a saját elképzeléseit

- mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Ilyen volt a kommunizmus is - tette hozzá G. Fodor Gábor.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!