2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Troll - A keménymag szájkosár nélkül

Következik:

Híradó 22:00

Lánczi Tamás: Ha valaki azt hiszi a politikában, hogy megérkezett az máris vesztésben van

Hír TV

2019. október 27., vasárnap 19:35

Milyen esélyei vannak a vidéki életformának, a józan észnek, a hagyományos értékrendnek, a nemzeti identitásnak a XXI. század elején a nemzetközi trendekkel és a globális elit különböző törekvéseivel szemben? Ezt a kérdést boncolgatta A Nyolcasban G. Fodor Gábor vendégével, Lánczi Tamás politológussal, de nem maradhatott el az önkormányzati választás tapasztalatainak összegzése sem.

Ez olyan, amilyet a hollywood-i filmekben látunk, mitológia, hogy tényleg két erő van csak különböző alakokban jelenik meg, van egy rejtőzködő hatalom, ami váltja az alakját, szereplőit, érdekes, hogy mindig reprodukálja azokat az embereket, akik aktuálisan megjelennek az ő nevében bár nem feltétlenül vallják be, hogy mit képviselnek, mik a szándékaik, mintha egy heroikus küzdelem lenne két pólus között. Mi következik ebből a Föld, a valóság, a hétköznapok világában, például lesz 2022, levihetjük-e a mitológiát 2022-re, azt gondoljuk még csak 2019 van, de nagyon gyorsan el fog menni ez a két és fél év. Mert új helyzet van. - mondta G. Fodor Gábor műsorvezető.

Szerintem nincs új helyzet, szerintem ugyanaz a helyzet ami eddig volt, az a különbség, hogy azzal, hogy a halott felült, tehát az ellenzék erőt mutatott ezzel a politikai versengés tért vissza, de ugyanazok a szereplők és ugyanazt árulják a baloldalon, mint amit eddig, tehát igazából innováció ilyen szempontból nincsen. Annyi történt, hogy azzal, hogy a törmelékek, ezek a roncsok amik a baloldalon vannak sikeresen összeálltak, ezzel nagyobb erőt tudtak kifejteni mint az elmúlt 9 évben. Ez, ha úgy tetszik akkor valóban egy új helyzet mert a politikai verseny ismét nyitottá és élessé vált.

 - reflektált Lánczi Tamás, politológus.

Hír TV

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!