2020. július 11.,
szombat, Nóra, Lili napja

Németh Szilárd: Mi meg fogjuk védeni az országot!

Hír TV

2019. október 20., vasárnap 21:00

A Nyolcas című műsorunk vendége Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt.

Vajon az új főpolgármester, és a megválasztott ellenzéki településvezetők várost akarnak vezetni vagy az ellenzéki politizáláshoz használják majd fel pozíciójukat? Erre a kérdésre is választ kaptunk A Nyolcasból. G. Fodor Gábor vendége ezúttal Németh Szilárd a Fidesz alelnöke volt.

Egy hét telt el az október 13-ai választás óta. Csepel a Fideszé, az I. kerület az ellenzéké. Hogyan lehetséges ez? Tette fel a kérdést szinte egyből Németh Szilárdnak, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának a műsorvezető.

„Ha országosan nézzük, akkor a Fidesz nyert. Úgy, hogy egyébként Budapestet, sok budapesti kerületet, sok régi, fideszes vezetésű budapesti kerületet viszont elvesztettünk. Néhány veszteség ért bennünket a vidéki városokban is. A szavazatok számát, ha nézzük, akkor több, mint 1 800 000 szavazatot kaptunk. Míg a teljesen egészében összeállt ellenzék, a szélsőbaltól a szélsőjobbig – ugye mindenki belekeveredett ebbe az ellenzéki összefogásba – ők 1 340 000 szavazatot kaptak.”

- foglalta össze Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

Karácsony Gergely várost szeretne vezetni vagy ellenzéki politikát szeretne folytatni? Abortusz téma, klíma vészhelyzet, Liget projekt és más, hasonló dolgok kapcsán is felmerültek kérdések.

Ezekkel kapcsolatban is elmondta véleményét Németh Szilárd, majd tovább is fűzte gondolatait a Fidesz-KDNP vezetésével és annak céljaival kapcsolatban.

„Egy kis mozdulatra sincs szükség. Megyünk tovább abban az irányban. Nagyon fontos a családtámogatási rendszer további erősítése, a magyar családok megerősítése, nagyon fontos, hogy gazdaságvédelmi akcióterveket hozzunk létre, a munkahely teremtés és a munkahely megőrzés, a világgazdaság alakulása. Ezt nekünk mindenféleképpen kötelezővé teszi és nagyon fontos, hogy foglalkozzunk a migrációval. Azt gondolom, hogy jól látható, mi zajlik körülöttünk.”

- jegyezte meg a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A Magyar Falu Program végrehajtásáról, magyar családok életkörülményeinek és gyermekvállalásának segítéséről, a migráció felvetette kérdésekről, a választások eredményeiről, a lengyel választások végkimeneteléről és még sok másról is szó esett a műsorban.

Teljes adás:

Hír TV