2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Németh Szilárd: A komcsik és a libsik a szabadságot ölték meg

Hír TV

2019. június 30., vasárnap 20:59

Mit tanít meg az embernek a birkózószőnyeg? Hogyan készít fel a mindennapi küzdelmekre, a nemtelen támadásokra? És hogyan kell birkózni ahhoz, hogy győzzünk? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk A nyolcasból, de szó lesz a kétkezi munka becsületéről, a józan észről és a biztonságról is. G. Fodor Gábor vendége Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára.

Kilenc négyzetméterrel kapcsolatban az a tanulság, hogy az embernek legfontosabb a családja, az ilyen körülményből pedig a tanulás és a munka vezet ki -ahogy arra a Honvédelmi Minisztérium államtitkára visszaemlékszik.

A 7+1 átmérőjű kör szintén sok dolgot tanít az embernek, ezek közül a legfontosabb talán a küzdés. A bírkózósportnak akkor is hasznát veszi az ember, amikor előtte tornyosulnak az akadályok és felidézi, hogy azokat nem félre kell söpörni. Ehhez belső tartásra van szükség Németh Szilárd szerint.

A műsorban az államtitkár az elmúlt évtizedek politikai történéseiről is beszélt a küzdelmek kapcsán: meglátása szerint jó úton járunk afelé, hogy megváltozzon az a mátrix, amit ránk erőltettek a komcsik és a libsik. Utóbbi ellenfelek politikáját az jellemzi, hogy amennyiben valaki nem úgy viselkedi, ahogy azt előírják, akkor ellehetetlenítik az illetőt.

G. Fodor Gábor felvetésére az államtitkár a műsorban azt is elmondta, hogy a magyar emberek számára a nyugati-európai szociális jóllét jár, hiszen Magyarország tartóztatta fel a kommunizmust.

Teljes adás:

Hír TV