2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Nagy István: Korszerűbb, modernebb, eredményesebb agrárium készül és épül 2020-ban

Hír TV

2019. december 29., vasárnap 21:00

Milyenek a magyar vidék XXI. századi kilátásai? Hogyan lehet vonzóvá tenni a fiatalok számára az agráriumot? G. Fodor Gábor vendége A Nyolcasban Nagy István agrárminiszter volt, akivel a magyar vidék sorsáról, az agrárium helyzetéről, sőt még a méhészkedésről is beszélgetett.

„Keresi a helyét a vidék és én azt kell, hogy mondjam, hogy abszolút bizakodó vagyok. Remélem, hogy bizakodóak azok is, akik ott élnek, illetve ott kívánnak élni. Hiszen a vidéknek és a városnak egy szerves egységet kell képviselnie és ha ez az egység megbomlik, akkor van mindig nagy baj. Azon kell lennünk, hogy mindazt a hibát, ami elkövetődött a rendszerváltás előtt és az azutáni időszakban, abban az egy-két évtizedben, azokat muszáj kiküszöbölni és helyrehozni.”

- jegyezte meg Nagy István, agrárminiszter.

Évtizedes mulasztások évek alatt történő helyrehozásáról, a fiatalok szerepéről, a Magyar Falu Programról és mindezek előnyeiről is szó esett.

Az agrárminiszter szerint különbséget kell tenni továbbá az agglomerációs települések és a termelő típusú települések között, - melyek faluvá tudnak avanzsálni - ahol még minden házban ott van a jószág és mezőgazdasági termeléssel foglalkoznak.

A táplálkozási szokásainkban kialakult változásokat és trendeket mind követnie kell a mezőgazdaságnak. Az átalakuló fogyasztási szokások, a megváltozott társadalmi igények, olyan dolgok, melyekre megfelelő válaszokat kell adniuk.

A vidék és a város egyensúlyáról, az ország megosztottságáról, megtartó erejéről és erőforrásairól a következőket mondta az agrárminiszter:

„A vidék, mindig az ország megtartóereje és gerince is volt. Amikor a legkritikusabb időszak volt, a legnagyobb problémák voltak az országban, mindig vidékről jött a megoldás. Mindig a vidék adta azt a megtartó erőt, amire szükségünk volt.”

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!