2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kovács Zoltán: Mikor megszólal a Soros-kórus odakint, tudjuk milyen mechanizmus áll mögötte

Hír TV

2020. január 5., vasárnap 20:39

Kilenc év alatt 11 meghallgatás Magyarországgal kapcsolatban. Finomodtak-e a brüsszeli módszerek? És milyen mechanizmus van a Soros-kórus megszólalásai mögött? A Nyolcas vendége a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. A műsorvezető, G. Fodor Gábor Kovács Zoltánnal tart seregszemlét az európai csatatéren, és megbeszélik azt is, hogy mi vár ránk a 2020-as esztendőben.

Képzeljük egy társasjátéknak, ami foglalkoztatja az Uniót. Azt mondtad, hogy 9 év alatt 11 nagy meghallgatás, szerinted finomodtak valamit a módszereik vagy mindig ugyanaz a lemez? – kérdezte G. Fodor Gábor, műsorvezető.

Attól függ, hogyan definiáljuk a finomítást – kezdte Kovács Zoltán

Jobbak lettek-e ebbe a játéban – fogalmazta át G. Fodor Gábor.

Kovács Zoltán elmondta, szerinte a definíciót máshonnan kell megközelíteni. Amikor arról beszélnek, hogy mi a baj az Unió központjának bürokratáival, illetve az intézményeivel, az egyik alapvető probléma az, hogy jogszabályai, az alapszerződés leír dolgokat, melynek különböző olvasatai létezhetnek, de jogszabályban mégiscsak le vannak írva. Azonban, amikor megszegik, újra értelmezik ezeket a jogszabályokat, olyan kontextusba helyezik őket, hogy az nekik jó legyen és az érintett tagállamoknak, Magyarországnak, Lengyelországnak pedig ne, ez módszer aggályokat vet fel. Különösen, ha ebben politikai tendencia fedezhető fel. Amikor arról beszélünk, hogy megszólal a Soros-kórus odakint akkor pontosan tudjuk, hogy milyen mechanizmus van mögötte.

Ennek a meghallgatásnak nem csak az volt a penetráns politikai látványkonyhából kiáramló, fogható és érezhető szaga, hogy ugyanazokat a kérdéseket újra feltették, hanem, hogy pontosan tudjuk, hogy ezeket a kérdéseket, azt a közelítést vagy azt a tartalmat amiről kérdeznek minket azt kik írták le és a legszebb, hogy talán másnap meg harmadnap a HVG az Index, tehát a magát ellenzékinek tituláló sajtó leírta, hogy igen, nekünk pontosan az a problémánk, hogy ezek a kérdések azokból az úgynevezett civil illetve NGO szervezetek által készített jelentésekből készültek, amik pontosan tudjuk, hogy milyen politikai motiváció alapján az elmúlt években szakmányban gyártanak Magyarországról.

-          mondta Kovács Zoltán, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!