2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kovács Zoltán: Folytatódik a harc a magyar nemzeti érdekek érvényesítéséért

Hír TV

2019. április 7., vasárnap 20:55

Ha néhány mondatban kell elmondani a magyar kormány céljait, akkor legfontosabbak, hogy a magyar kormány mindig is a magyar nemzeti érdeknek megfelelően kormányozzon, a magyar nemzeti érdeket minden körülmények között maximalizálni kell, a magyar nemzeti érdek maximalizálása érdekében minden konfliktust fel kell vállalni, minden konfliktusban el lehet érni eredményeket és az elért eredményeket büszkén kell vállalni. Erről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV A nyolcas című műsorában beszélt G. Fodor Gábor műsorvezetőnek.

Kovács Zoltán cáfolta, hogy veszélyben lett volna az elmúlt esztendőkben a magyar sajtószabadság. Úgy fogalmazott, azon fejlemények fényében, amiket évek óta meg lehetett tapasztalni, ahogy a nyugat-európai sajtó egyre penetránsabban viselkedett, a magyar sajtóviszonyok üdítő foltot jelentenek Európában.

G. Fodor Gábor felvetésére, hogy a politikai ellenfelek a magyar jogállamiságot is folyton temetik, az államtitkár felidézte Trócsányi László igazságügyi miniszter szavait, miszerint egész Európa bírósági rendszerét megnézve a magyar jogrendszer rendkívül következetes és stabil és mértékadó a magyar államiság ezer évére visszanézve is.

Semmilyen szempontból nem kell szégyenkeznünk, aki ismeri az európai jogrendszereket, az pontosan tudja, hogy nincs olyan eljárásrendszer, ami alapján a magyar jogrendszerről azt lehetne mondani, hogy nem felel meg az európaiaknak

– tette hozzá.

Közlése szerint Judith Sargentini, a szélsőbaloldali EP-képviselő, vagy éppen a Velencei Bizottság jelentését éppenséggel a tények tudják elvitatni.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár felhívta rá a figyelmet, hogy a felvilágosodás kora óta Nyugat-Európa olyan pozícióba hozta magát, hogy másodrendű és alárendelt Közép- és Kelet-Európát lát maga előtt és ezt az attitűdöt valamiért nem tudja levetkőzni magáról. A politikus közlése szerint, ahogy a magyar kormány az elmúlt csaknem tíz évben „feszegette a határokat” narratívában, elbeszélésben, tartalomban, azzal arra hívta fel a figyelmet, hogy Közép-Európának pontosan ugyanolyan joga van elmondani a véleményét.

Évszázados struktúrák ellen küzdünk, ezt egészíti ki az a médiaközeg, amelyben ezt kellene tenni, tehát a harc, amit folytatunk a magyar nemzeti érdekért, a közép-európai emberek érdekeinek megnyilvánulásáért, az még el fog tartani egy darabig –

tette hozzá Kovács Zoltán.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!