2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kocsis Máté: "Nagyon fontos, hogy én tényleg ott nőttem fel."

Hír TV

2019. szeptember 8., vasárnap 21:05

Kezdetben tejbegríz, majd a 8. kerület. Így indult a Hír TV ma esti A Nyolcas című műsora, ahol a műsorvezető G. Fodor Gábor, a Fidesz frakcióvezetőjével, Kocsis Métával beszélgetett.

 

"Nagyon fontos, hogy én tényleg ott nőttem fel. Mindig is tudtam, hogy egy 8. kerületinek az, hogy a 8. kerületben él, nem volt büszkeség. A '80-as évek végén, amikor általános iskolás voltam vagy a '90-es évek elején, amikor gimnáziumba mentem, akkor emlékszem azokra a beszélgetésekre, ahol az ember nem szívesen mondta meg, hogy egyébként a 8. kerületben lakik. Mondjuk az általános iskolában könnyebb volt, mert ott szinte mindenki ott lakott, de gimnáziumban már nem volt így."

- árulta el magáról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a beszélgetés elején.

A beszélgetés során több mindent is megtudhatunk, a kerület múltjáról, jelenéről és tervezett jövőjéről, ahogy Kocsis Máté látja a kialakult helyzetet és annak megoldására vonatkozó terveit.

"Személyes motivációm is az volt, hogy érjük el azt - még az én életemben - amikor valaki Józsefvárosról beszél, akkor nem azonnal a bűnözéssel, a leszakadással, a gettósodással köti össze, hanem úgy érezheti egy józsefvárosi, hosszú évtizedek után, hogy nem rossz bevallani, sőt, most már kifejezetten büszkeség bevallani, hogy mennyi minden történt nálunk, hiszen mi józsefvárosiak összekaptuk magunkat és csináltunk a lepusztított kerületünkből egy szépet."

- folytatta a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté.

A budapesti választók többsége pozitívan ítéli meg Tarlós Istvánt - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásából. A felmérés szerint a baloldal főpolgármester-jelöltjéről, Karácsony Gergelyről a fővárosiak 52 százaléka negatívan vélekedik. Az önkormányzati kampány volt a témája A Nyolcasnak is az adás második felében. G. Fodor Gábor vendégével, Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével, budapesti elnökével az esélyekről beszélgetett, arról hogyan állnak a seregek országos szinten és mi fog történni a fővárosban.

Teljes adás:

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!