2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hidvéghi Balázs: A politikai felhatalmazás és az értékek kristálytiszták

Hír TV

2020. január 26., vasárnap 20:34

Pártpolitikai játszótérré silányulhat az Európai Parlament és vele az egész európai együttműködés? A nyolcasban G. Fodor Gábor vendége a Fidesz európai parlamenti képviselője, Hidvéghi Balázs, akivel végig veszik az európai csatatér nagy kérdéseit. Miért vegzálják Magyarországot, miért szavaznak ellenünk a néppárti képviselők és merre van az előre a Fidesz számára az európai politikában?

 

Hadd szembesítselek egy Fidesz szavazói mentalitással, mondjuk egy olyan véleménnyel, hogy nem ehhez szokott a Fidesztől, tehát a Fidesz karakán, kiáll, kemény és azt látja egy átlag Fidesz szavazó, hogy hónapok óta vacakolás folyik, hogy a Fidesz bennmarad, kizárják, kilép, mi történik? Mi ez a teszetoszaság, nem ehhez vagyunk hozzászokva  

- mondta G. Fodor Gábor, műsorvezető.

Az a helyzet, hogy nem kicsi a tét, tehát az Európai Néppártnak van egy nagyon hosszú története, hadd emlékeztesselek arra, hogy ide minket Helmut Kohl hívott meg, hogy csatlakozzunk ehhez a pártcsaládhoz. Ez visszamegy gyakorlatilag az Európai Unió alapításáig, az a gondolatvilág, ami kereszténydemokráciára épülve egy mérsékelt, jobboldali ideológiát képviselt, ez számunkra fontos és nagyon lényeges az, hogy megfelelő keretekkel, megfelelő erővel tudjuk ezt képviselni. Mi nem adjuk föl könnyen, azt a küzdelmet ami a néppárt politikai irányáért vagy másképp fogalmazva, lelkéért folyik. Itt sok millió európai ember képviseletéről is szó van, arról is szó van, hogy milyen hatékonysággal tudunk fellépni magyar érdekekben. Ezt a küzdelmet nem adjuk fel könnyen, ez eltart, van egy ideje, amit ki kell várni. Én egy kis türelmet és megértést kérek, azt mondhatom, hogy a mi számunkra a politikai felhatalmazás, az értékek kristály tiszták erről a magyarok szerencsére nagyon határozott és egyértelmű véleményt mondtak. Az a támogatás, amit mi kapunk itthonról az minket felvértez, megerősít ezekben a csatákban és erre szükségünk is van és a jövőben is szükségünk lesz rá, igyekszünk megfelelni ennek az elvárásnak és még egyszer, ameddig látunk arra esélyt, hogy a néppártot jobb irányba fordítsuk és ott folytassuk a tevékenységünket addig ezen dolgozunk, de amennyiben ez teljesen lehetetlenné válik akkor új utakat fogunk keresni, ez is egy lehetőség, de nem tartunk még itt. 

- mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!