2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hidvéghi Balázs: A bátorság a legerősebb fegyverünk!

Hír TV

2019. május 12., vasárnap 16:01

A Hír TV A nyolcas műsorában vasárnap este nyolckor G. Fodor Gábor vendége Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója, és EP-képviselő jelöltje volt.

Az EP-képviselő jelölt elmondta, hogy 1989-ben lépett be a Fideszbe, amikor látványos politikai folyamatok zajlottak. „Élmény volt az az év, az az időszak”. A Nagy Imre újra temetésén azóta elhíresült Orbán Viktor által elmondott beszéd hatására választotta a Fideszt, mint egy világosan beszélő ellenzéki pártot. „Azóta is nagy élmény Fideszesnek lenni” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, aki szerint a Fidesz egyfajta „bajtársi közösségként” működik, hasonlóan gondolkodnak a világról, nagyon nagy politikai teljesítmény, hogy a párt meg tudott egységesnek maradni. Igazán magyar érdekeket tud megjeleníteni.

A kommunikációs igazgató úgy vélte: szükséges világosan, erőteljesen megfogalmazni az üzeneteket, hiszen tömegdemokráciában élünk. Az EP-választások kapcsán Hidvéghi Balázs kiemelte, hogy ez a választás a sorsunkról fog szólni, arról, hogy milyen lesz az ország – ahol élünk – az elkövetkezőkben, amit „a gyerekeinkre, az unokáinkra hagyunk”.

Amikor keresztény kultúrkörről beszélünk, nem keverendő össze a vallásossággal. Még a hitüket nem gyakorlók számára is a kereszténységből fakadó értékek – a szabadság, az egyenlőség, mások tisztelete, a szeretet – a fontosak, hisz ezek az értékek „teszik Európát európaivá” – mondta a Fidesz EP-képviselő jelöltje.

„Most egy olyan politikai nyomulásnak vagyunk a tanúi, amelyek ezeket az alapvető értékeket kérdőjelezi meg, és ez már folyamatban van, nem csak kopogtat. Már itt van Nyugat-Európában. A politikai napirendet meghatározza. Megkérdőjeleződnek olyan – szerintünk fontos – dolgok, mint a család, vagy a házasság intézménye” – fogalmazott a kommunikációs szakember.

Olyan korszellemben vagyunk benne, amikor egyesek azt gondolhatják, hogy ide bárki bejöhet, az Európai Unió egy nyitott világ, ahová más kultúrákból be lehet jönni és itt azonnal mindent biztosítanak a számukra. Ha európai egyesült államokat propagál a Gyurcsány-féle párt, ami nem lehet megoldás az európai nemzetek együttműködése helyett. Amerikát az tette naggyá, hogy oda úgy mentek emberek, közösségek, hogy amerikaivá akartak válni. Azóta van ott is probléma a bevándorlás kérdésével, amióta ez megváltozott – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

 

Hír TV

 

 

 

 

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!