2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Giró-Szász András: A politika nem csak intellektuális kérdés

Hír TV

2019. november 24., vasárnap 21:00

A stílusháború esetleges elvesztése az az ár, amit meg kell fizetni a történelmi teljesítményért - vallja A Nyolcas eheti vendége, Giró-Szász András, aki G. Fodor Gáborral az orbáni-modell lényegéről és arról is beszélget majd, hogy gondolat, cselekvés és erő is kell ahhoz, hogy történelmi perspektívát is láthassunk Közép-Európa egén.

Giró-Szász András nyolc évig dolgozott a kormányban a miniszterelnök mellett. Az évek során összegyűjtött tudását, tapasztalatait mindenképpen tovább szerette volna tovább adni, hogy abból mások is tanulhassanak, fejlődhessenek. Így amellett, hogy öt gyermek édesapja, könyvet is írt. 

Karrierjének kezdetétől egészen a könyv megírásáig sok érdekes dolog történt vele. G. Fodor Gáborral ezek tekintetében is vizsgálták a mai politikai életet és annak hatásait, főként a fiatalabb generációkra vonatkozóan. Egyebek mellett az orbáni-modellről és az Orbán-kormány sikereiről, valamint annak okairól is beszélgettek.

„A politika nem csak intellektuális kérdés, tehát nem csak gondolat kell hozzá, hanem a politikához kell határozottság és erő. Ennek a kettőnek az együttese, kiegészítve a gondolattal, ami életre hívta ezt, ez a siker titka.”

- fogalmazta meg Giró-Szász András.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!