2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Fricz Tamás: Ez a Néppárt már nem engedi meg, hogy elérjük a céljainkat

Hír TV

2020. január 19., vasárnap 20:25

A hét legfontosabb politikai motívuma az volt, ami a héten történt az Európai Parlamentben Fricz Tamás szerint. Az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója a Hír TV A nyolcas című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy immár sokadszorra került terítékre az EP-ben Magyarország és Lengyelország a jogállamiság ügyében, ismét ürügyeket próbáltak találni arra, hogy újfent hazánkról beszéljenek, a mi demokráciánkról. Az elemző arról is beszélt, a jelenlegi helyzetben azt valószínűsíti, hogy a Fidesz el fogja hagyni az Európai Néppártot.

 

Fricz Tamás szerint nagyon sokan reménykedtek az európai parlamenti választás után abban, hogy komoly fordulat áll be az erőviszonyokban és megerősödik a szuverenista, a keresztény nemzeti tábor, ugyanakkor, hogy meggyengül a föderalista, az európai egyesült államokban gondolkodó tábor.

Történt is erőviszonyokban változás, de nem történt áttörés, mert az Európai Parlamentben továbbra is a mainstream balliberális globalista irányzat szabja meg az irányvonalat

– tette hozzá.

Az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Európai Néppártról ma már nem mondható el, hogy jobbközép kereszténydemokrata pártcsalád lenne, hiszen nagyon erős liberális vonásokat mutat.

Kiemelte, a héten

az Európai Néppárt gyakorlatilag ellenünk szavazott, igaz nem a teljes többség, megosztottak voltak, de a Néppárton belül többségben voltak azok, akik megszavazták a Magyarországgal szembeni elítélő határozatot.

G. Fodor Gábor műsorvezető felvetésére, hogy sok mindent borítana az európai csatatéren, ha a Fidesz nem lesz a Néppárt tagja, Fricz Tamás elmondta, valószínűnek tartja, hogy a Fidesz ki fog lépni az EPP-ből tekintettel arra, hogy a német néppárti képviselők Magyarország ellen szavaztak, hiszen a német kapcsolat mindig is kulcskérdés volt.

Lehet, hogy eljött az a pont, amikor a kilépést meg kell tenni. Milyen az a klub, amiben benne van az ember, de állandóan rászólnak, hogy ne oda tedd a lában, a poharat tedd odébb, ne úgy ülj az asztalnál, ne beszélj azzal, ne beszélj ezzel? Benne vagyunk a klubban, de egy idő után úgy érezzük, hogy teljesen fegyelmezve vagyunk, de nem vagyunk szabadok, nekünk szabadoknak kell lennünk, mert a magyar mentalitáshoz az áll a legközelebb, hogy szabadon tudjunk cselekedni

– fogalmazott.

Fricz Tamás egyértelműnek tartja, hogy ez a Néppárt már nem engedi meg, hogy a Fidesz elérje a céljait, ezért a kormányzó pártnak más fajta szövetségeket kell felépítenie, de – meglátása szerint – ennek a kihívásnak meg lehet felelni.

Teljes adás: 

Hír TV

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!