2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Ferencz Orsolya: A természeti törvények nem politikafüggők

Hír TV

2019. június 16., vasárnap 20:59

Politikai mozgalmak, amelyek tőkét kovácsolnának a klímaváltozásból. Mi állhat a zöldek átütő sikere mögött? A zöld forradalom az elit csele, vagy józan és őszinte aggodalom a környezetünkért? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk A nyolcasból. G. Fodor Gábor vendége Ferencz Orsolya űrkutató, az ELTE tudományos főmunkatársa.

Az aktuális természeti problémákkal kapcsolatban a véleményformáló közösségnek óriási felelőssége van abban, hogy hiteles információkhoz juttassa az átlagembereket. A tudományos megállapítások tények, az azonban a politika feladata, hogy mit kezd ezekkel. A kettő szétválasztása kulcsfontosságú kérdés Ferencz Orsolya szerint.

G. Fodor Gábor meglátása alapján a bevándorlási hullám egyik motivációja az éghajlatváltozás, pontosabban az az elleni menekülésben ragadható meg. A felvetéshez kapcsolódóan az ELTE tudományos munkatársa szerint a baloldal -szokásához híven- felkarolt egy olyan témát, amely mindenkit érint, ezt azonban aljas módon teszi. Visszatetsző, hogy míg a baloldaliak krokodilkönnyeket hullatnak a Földért, közben pontosan a nemzetek szuverenitásának a lebontására törnek.

Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint a kulcs az alázat, a természet felé való nyitottság és a politika kivezetése a kérdéskörből minden létező módon.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!