2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Deutsch Tamás: Rendkívül erős felhatalmazást kaptunk

Hír TV

2019. június 2., vasárnap 21:02

A nyolcas legutóbbi adásában Deutsch Tamás és G. Fodor Gábor műsorvezető közösen elemezték az EP-választás eredményeit, történéseit, kitérve arra, mi ma a helyzet és a későbbiekben mi várható.

A műsorban Deutsch Tamás Európai parlamenti képviselő Orbán Viktor helyzetelemzését idézte fel, amelyben a miniszterelnök elmondta, hogy rekordrészvétel mellett a Fidesz-KDNP közös listája rekordgyőzelmet aratott.

A választói felhatalmazás eredményeképpen bővült Magyarország politikai mozgástere az Európai Parlamentben – fogalmazott a politikus. A győzelem mértékének érzékeltetéséért Deutsch Tamás elmondta, hogy amennyiben a mostani választás országgyűlési választás lett volna, abban az esetben pártja megközelítőleg a parlamenti mandátumok négyötödét hódította volna el.

A végeredményt szemlélve kétségtelenül fontos volt a képviselőjelöltek személye is, de a fő érdem minden bizonnyal a támogatóké és az aktivistáké, akik önzetlenül segítették a kampányt – mondta a képviselő.

G. Fodor Gábor felvetésére, amely a győzelem érzetének megszokottságára vonatkozott, Deutsch Tamás azt felelte, szeretné a későbbiekben is érezni a győzelem unalmát.

A beszélgetés közben a politikus kitért a DK és Gyurcsány Ferenc politikai teljesítményére is, aki meglátása szerint az utolsó fűszálba is kapaszkodik, de a választás végeredménye nagy valószínűséggel a következő öt-tíz év alapkérdését pontosan definiálta.

Deutsch Tamás a jövővel kapcsolatban leszögezte, hogy a fő rendezőelv a nemzetállamok megerősödése mellett elkötelezett, ugyanakkor egymással együttműködő pártok szembenállása a globalista, liberális, európai birodalmat megvalósítani akaró elittel szemben ragadható meg.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!