2019. június 19.,
szerda, Gyárfás napja

Ujjé a Ligetben - Egyenesen

Hír TV

2018. április 30., hétfő 17:54, frissítve: hétfő 17:58

Adás:
2018. április 30., hétfő, 19.00.

Feloszlatás
Úgy összevesztek Dömsödi Gáborral a pásztói önkormányzati képviselők, hogy lemondtak és kivonultak az ülésről. Mi okozza a feszültséget és most hogyan tovább? Itt lesz Dömsödi Gábor.

Harcra magyar
Tüntetést szervez május elsejére a Momentum a Szabadság térre. A parlamenti ellenzék tehetetlen a kétharmaddal szemben, ezért az ország jövője az utcán dől el a párt szerint. Vendégünk lesz Fekete-Győr András.

Ujjé a Ligetben
Eljön hozzánk az a nő, akit biztonsági őrök ütöttek le dulakodás közben a Városligetben. Több ligetvédőt is bántalmaztak, volt, akit hátulról rúgtak fejbe. Mi történt pontosan? A stúdióba várjuk Antal Niklolettát.

Kitaszítottak
Négy éve nem adja vissza a kormány a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszát, holott erre jogerős döntés kötelezi. A MET ezért az Európai Unió Tanácsához fordul. Miért teszik ezt velük a Fidesz? Megkérdezzük Iványi Gábor lelkészt.

A közpénz jellege
Növeli-e a hiányt a jegybanki alapítványok 260 milliárdja, vagy sem. Ezen vitatkozik a hazai és az uniós statisztikai hivatal. A magyar hatóság ismét megpróbálja eladni, hogy az a pénz elvesztette közpénz jellegét. Itt lesz az MNB volt alelnöke, Bodnár Zoltán.

Orbánt korlátoznák
Brüsszelbe rendelte Orbán Viktort az Európai Néppárt vezetősége, hogy tisztázzák, folytatódik-e Magyarországon az illiberális állam kiépítése. Kálmán Olga erről is beszélget Lukácsi Katalinnal és Kuncze Gáborral.