2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Százak haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

Hír TV

2019. április 27., szombat 19:59

Nyolc robbantásos merényletben több mint 250-en meghaltak Srí Lankán és az 500-at is meghaladja a sérültek száma. Három katolikus templomnál és luxusszállodáknál robbantottak az iszlamista terroristák húsvét vasárnapján. A halottak között külföldiek is vannak.

Kiütéses győzelmet aratott Volodimir Zelenszkij az ukrán elnökválasztáson. A színész-humorista a szavazatok több mint 73 százalékát kapta az április 21-i második fordulóban, háromszor annyi voksot, mint Petro Porosenko hivatalban lévő államfő. Zelenszkij győzelmétől a kapcsolatok javulását várják Moszkvában, sőt a magyarok felé is tett egy gesztust, a sokat bírált ukrán nyelvtörvény kapcsán.

Semmilyen ideológiai, külső nyomást nem fogad el a magyar kormány, mindig is a nemzeti érdekeket fogja követni- jelentette ki Orbán Viktor Pekingben, a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésén. A kormányfő hangsúlyozta: az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel. Kína globális gazdasági programjáról másodszor rendeztek nemzetközi fórumot.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!