2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Illiberál

Hír TV

2018. május 31., csütörtök 14:25, frissítve: csütörtök 16:13

Okok
A viszonylagos gazdasági stabilitás, vagyis a pénz, és a kormány bevándorlásellenes kampánya, vagyis a félelmekre játszás tette lehetővé, hogy Orbán Viktor bebetonozza a hatalmát. A brit Reuters hírügynökség a héten Budapest VIII. kerületében kereste az újabb kétharmados választási győzelem okait.

Egyezség
Láthatóan nem akar egyezséget a magyar kormány a CEU ügyében. Szijjártó Péter Brüsszelben annyit mondott, hogy még mindig vizsgálják, hogy az egyetem teljesíti-e a magyar oktatási törvény előírásait. A magyar külügyminiszter a migráció kérdésében is hajthatatlan volt, keresztbe feküdt az egységes uniós álláspontnak az afrikai és karibi országok bevándorlását szabályozó egyezség ügyében.

Illiberál
A korrupció és az átláthatatlan költekezés miatt indult a legújabb uniós eljárás a magyar kormány ellen. A kormánypártok válasza: migránsok és Soros György.

BUK
Orosz katonai brigád, orosz rakétavetővel és orosz rakétával lőtte le 2014-ben a maláj utasszállítót Ukrajna felett. Ezt egy holland vizsgálat állapította meg, amely Putyin szerint hiteltelen, mert nem oroszok végezték.

GDPR
A világ legszigorúbb adatvédelmi törvénye lépett életbe Európában. A cégek mostantól csak akkor adhatják el a felhasználók adatait, ha azt az ügyfél kifejezetten engedélyezte, különben milliós bírság jön.

A Hírvilág május 27-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!