2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Hírvilág: Világszerte már nagyjából 60 országban van jelen a vírus

Hír TV

2020. március 1., vasárnap 19:55

Rohamosan emelkedik Dél-Koreában a koronavírusos megbetegedések száma. Újabb több száz beteg tesztje lett pozitív, ezzel már kétezernél is többen kapták el a fertőzést. Kínában ugyanakkor folyamatosan csökken a fertőzöttek száma. Közben Nigériából is jelentettek egy beteget, így világszerte már nagyjából 60 országban van jelen a vírus. A járvány halálos áldozatainak száma meghaladja a 3000-et és több mint 84 ezren fertőződtek meg, közülük egyre több az, aki meggyógyult.

Törökország nem tartóztatja fel tovább az Európába igyekvő szír menekülteket - jelentette be a török kormánypárt szóvivője. Ömer Celik úgy fogalmazott, Ankara menekültpolitikája nem változott, de Törökország nincs abban a helyzetben, hogy fel tudja tartóztatni a menekülteket. A bejelentés azután érkezett, hogy 33 török katona halt meg Szíriában egy légicsapásban. A jelentések szerint körülbelül egymillióan indulhatnak el Északnyugat-Szíriából a harcok miatt.

Ismét könnygázzal oszlatott fel a görög rendőrség egy több száz fős tömeget Leszbosz szigetén. Legalább tíz tüntető és 43 rendőr sebesült meg az összecsapásokban. A helyiek az athéni kormány tervezett migrációs intézkedései ellen tiltakoztak. A görög miniszterelnök közben felszólította a migránsokat, hogy ne induljanak el Görögországba.

274 migránssal a fedélzetén kiköthet Szicília szigetén az Ocean Viking nevű hajó, amely a Líbiai partok közelében vette fel fedélzetére a gumicsónakon hánykolódó migránsokat. A menekülteket karanténba helyezték.

Amerikai fegyverek vásárlását szorgalmazta Donald Trump Indiában. Az amerikai elnök egyúttal a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését is javasolta. Indiában sokan abban reménykednek, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború első számú haszonélvezője India lesz.

Makovecz stílusú különleges épülettel várja a vendégeket Magyarország, a 2020-as Dubai Expon. A kiállító országok közül a magyar pavilonban tartottak elsőként bokrétaünnepséget vagyis az épület már szerkezetkész. A szervezők legalább kétmillió embert várnak a magyar standhoz, ahol hat hónapon keresztül mindennap magyar vonatkozású programokat rendeznek. A kiállítás október 20-án kezdődik. Keszi Dóra kolléganőnk a helyszínen járt, az ő riportját is megtekinthették.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!